A tél utolsó két napján Cupra TCR autók hangjától zengett Zandvoort, és a teszt bizonyos részleteiről azóta már az egész világ értesült. 
Ehhez csak annyi kellett, hogy az egyik résztvevő Tom Coronel legyen, aki igen jó szokásához híven rendesen telekürtölte a sajtót. 
Kattints ide, és kövess minket az Instagramon
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
Ám a helyszínre kilátogatók szerint nem a Comtoyou Racinghez igazoló holland és csapattársa, Aurélien Panis volt az egyetlen csapat, amely Cuprákat tesztelt Zandvoortban. 
A pletykák szerint autóba ült a spanyol márkával tavaly TCR Európa-kupát nyerő Mikel Azcona, és egy negyedik, a helyszínen lévők szerint nehezebben azonosítható versenyző. Az általam látott képek alapján 100%-ra nem merem mondani, de az illető valószínűleg Daniel Haglöf volt, és ez a tipp a kint lévők véleményével is egybevág. 
Márpedig ez a két információ érdekes lehetőségeket vet fel. Hangsúlyozom, csak lehetőségeket, hiszen rengeteg opció létezik. Íme a gondolatfonal. 
Egyelőre várjuk a második Cupra-csapat bejelentését a WTCR-ben. Korábban biztosra mondtuk volna a Campos Racinget, ám náluk nagy a csend. A WTC Blog több forrásból is úgy értesült, a spanyolok visszatérése erősen bizonytalan. Azóta kétszer is felvettük velük a kapcsolatot, de csak a szokásos "még formálódnak a dolgok, addig nem mondunk semmit" választ kaptuk. 

Haglöf.jpg

Fotó: Eurosport

Szintén erősen tartja magát a szóbeszéd, hogy a Cupra szeretné felvinni a WTCR-be Azconát, és a legtöbben biztosra veszik, hogy a spanyol lesz a második Cupra-csapat egyik versenyzője. 
És hogy ki az a Daniel Haglöf? Egy 40 éves svéd pilóta, aki 2013 óta versenyez az STCC-ben, és tavaly összetett harmadik lett. Ennél is fontosabb viszont, hogy Peter 'Poker' Wallenberggel együtt ő a 2012 óta futó PWR Racing alapítója. 
A PWR 2016 óta szoros kapcsolatban áll a SEAT-tal, egy ideje a svéd importőr hivatalos támogatását is élvezik, tavaly ősszel pedig bemutattak egy 612 lóerős, teljesen elektromos hajtású Cuprát. Közben egész télen szorgalmasan dobálják ki a cuprás tartalmú videókat a közösségi médiában. 
A STCC bajnokcsapata ráadásul már tavaly augusztusban elhintette, idén szeretnének tovább növekedni, és a WTCR egy "logikus lépés" lenne. 
Lehet, hogy megtaláltuk a második Cupra-csapatot? Nem biztos, de nem is kizárt. Mindenesetre árulkodó, hogy pont ők teszteltek a héten Coronelékkel együtt. 
Tom Coronel fotója és videója a tesztről: 
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33