DAste_Rus_BMW

Fotó: Eurosport

Egyetlen évet versenyzett a PB Racing Michelisz Norbi Yokohama-kupa győztes BMW-jével, de máris árulja az idén Stefano D'Aste által vezetett autót. Az olasz csapat ebben a szezonban mutatkozott be a WTCC-ben (eddig szinte kizárólag Lotuszokkal foglalkoztak), és nem ment zökkenőmentesen az átállás.
D'Aste tavaly két futamot nyert egy ugyanilyen autóval a Wiechers Sport színeiben, idén viszont összesen 22 pontot szerzett, és 16. lett a bajnokságban.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
A PB által versenyeztetett BMW egyébként szép múltra tekinthet vissza, Michelisz Norbi előtt ugyanis Augusto Farfus versenyzett vele, persze akkor még a 2.0 literes motorral.
Az olasz csapat szép számmal ad alkatrészeket is BMW-hez, egy tartalék motor és váltó, négy KW és hat Ohlins gátló, 20 felni, futómű alkatrészek, karosszériaelemek, féktárcsák, féknyergek és kipufogórendszer is jár az autóhoz. A vásárló továbbá a csapat által használt beállításokat is megkapja.
Ár sajnos nem szerepel a hirdetésben, arról előbb meg kell alkudni.
D'Aste egyébként nemrég a WTCC Blognak úgy nyilatkozott, szeretne a WTCC-ben maradni, ám az új autók túlságosan drágák. Egyelőre megpróbálnak túladni a BMW-n, ám ha ez nem jön össze, akkor a TC2-es kategória sem teljesen kizárt. Az olasz pilóta előtt viszont más lehetőségek is állnak, a 'touringcars.ru' szerint az olasz GT bajnokságban, illetve a Superstars utódjában is számítanak rá.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22