WTCC_general_13

Fotó: Eurosport

Azon már eleget méltatlankodunk az elmúlt hetekben, hogy egy világbajnokság naptára nem végleges az első fordulót követően sem, úgyhogy most szorítkozzunk a tényekre.A legutóbbi Motorsport Világtanács ülésen Curitibát törölték a helyszínek közül, és Portó valamint Sonoma közé két később tisztázandó helyszín került.
A TouringCarTimes értesülése szerint Argentína lehet ez egyik beugró, a másik időpontra pedig szintén egy dél-amerikai helyszínt keresnek. Marcello Lotti, a WTCC promótere régóta szeretne versenyt vinni Juan Manuel Fangio hazájába, ám ez eddigi próbálkozások kudarcot vallottak. Végleges döntés még most sincs, tudta meg a TCT.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
2 ÓRÁJA
"Még nem határoztunk, de van néhány megoldásra váró kérdés Brazíliában, és nem akartuk megkockáztatni, hogy kiessen egy forduló. Ezért szeretnénk Argentínában pótolni a curitibai futamot augusztus 4-én" - mondta Lotti.
A jövőben viszont mindkét országnak helye lehet a WTCC naptárban.
"2014-re mindkét futamot szeretnénk megtartani, mivel marketing és logisztikai szempontból is ez lenne a legjobb megoldás. Szóba jöhet Córdoba vagy akár Santiago is, hiszen mindkét pálya kevesebb mint 1300 kilométerre van a brazil helyszíntől. Logisztikai szempontból tehát megoldható lenne a dolog, és szeretnénk is összehozni a jövőben" - tette hozzá Lotti.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30