Világsztároknak járó ünneplés követte Argentínában José Maria López suzukai remeklését, melyen köszönhetően a Citroen versenyzője bebiztosította az egyéni világbajnoki címet, és ezzel 57 év valamint Juan Manuel Fangio óta először került argentin pilóta egy FIA világbajnokság trónjára.
A vasárnapi lapok (Argentínában éjszaka volt, amikor Japánban a versenyek zajlottak) "Történelmet írt", "Megtörte a negatív sorozatot", "Az élet megadta neki a visszavágás lehetőségét" és ehhez hasonló szalagcímekkel jelentek meg, és szinte egytől-egyik Pechitot ünnepelték.
A rendkívül gyors és nagyon szerény pilóta ezerszámra kapta az üdvözlő üzeneteket, annyit, hogy természetesen esélye sem volt mindegyikre válaszolni. Nem is ő lett volna, ha ezért nem kér bocsánatot, Twitter üzenetét pedig ezzel a fordítást nem igénylő mondattal kezdte: "¡Campeón del mundo! ¡Qué increíble!”.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az igazi buli viszont López szülővárosában, a Cordóbától 110 kilométerre található Rió Terceroban zajlott, ahol a barátok szervezésében egy óriáskivetítőt állítottak fel, és az éjjel kétórási kezdés ellenére is óriási, többezres tömeg figyelte élőben a televíziós közvetítést. Ismerve az argentinok vérmérsékletét, el lehet képzelni, milyen üdvrivalgás tört ki az első futam leintése után. A beszámolók szerint az ünneplés napkeltéig tartott, Alberto Martino, a városka polgármestere pedig megígérte, Pechito méltó fogadtatásban részesül majd, amikor a szezon zárultával hazatér. A nagy partira december kilencedikén kerül sor, és a hírek szerint a városvezetés már most megfelelő autót keres López számára a parádéhoz.

Borkovic_unnep_2

Fotó: Eurosport

Közben ünnepeltek a világ másik végén is, Dusan Borkovic-ra valamint feleségére, Andrijana-ra óriási tömeg és rengeteg újságíró várt a belgrádi repülőtéren, miután a Campos Racing versenyzője Suzukában megszerezte saját és Szerbia első dobogós helyezését a WTCC-ben .
"Nagyon meglepett ez a fogadtatás. Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott a szezon során, különösen azoknak, akik akkor is mellettem álltak, amikor nem mentek jól a dolgok. Már nagyon vártam erre az eredményre, és tudtam, valamikor sikerülni fog. Boldog vagyok, hogy a világ egyik legjobb és legnehezebb pályáján jött össze" - mondta Borkovic.
A szerb pilóta még mindig kézsérüléssel bajlódik a pekingi baleset következtében, ami csak tovább fokozta a belőle kitörő érzelmeket. Még most is nehezen hiszi el, hogy tényleg fenn állt a dobogón Suzukában.
"Valaki csípjen meg, hogy biztos legyek benne, nem álmodom. A szezon során elég sok hibát követtem el, mert folyamatosan bizonyítani próbáltam, és túlhajtottam magam. Most megpróbáltam kicsit visszavenni, és sikerült. Nagyon boldog vagyok" - zárta Borkovic.

Borkovic_unnep_1

Fotó: Eurosport

Borkovic_unnep_3

Fotó: Eurosport

Andrijana_kutya

Fotó: Eurosport

WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21