Lotti_Porto_Tabla

Fotó: Eurosport

A gyártók kérésére a szokásosnál egy hónappal később, április közepén rajtolhat jövőre a Túraautó Világbajnoki szezon, hogy a csapatoknak legyen elég idejük elkészülni az új autókkal.
"A csapatok arra kértek bennünket, hogy toljuk el a szezonkezdést, így jelenleg április 13-a szerepel a tervekben. Ezzel valamivel több felkészülési időt biztosítunk a résztvevőknek, mint ha március közepén kezdenénk az évet" - idézi Marcello Lottit a Motorsport-Total.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A naptár alaplogikája marad, 2014-ben is a szezon első felében rendezik az európai versenyeket, majd Dél-Amerikába, onnan pedig Ázsiába utazik a mezőny. Várhatóan a fordulók száma sem változik, bár erről még nem született hivatalos döntés.
"Szeretnénk, ha jövőre is 12 versenyből állna a szezon, de még nem hoztuk meg a végleges döntést. Szeptemberig változhatnak a dolgok, de végül vagy 12 vagy 13 futamos lesz a naptár. Ha lehetséges, szeretnénk a 12-nél maradni."
Néhány helyszín is változhat, bár ebben a kérdéskörben aztán végkép nem érdemes biztosra venni, amit hallunk. Idén például már javában ment a szezon, amikor Brazíliai helyére Argentína került a naptárba.
Ami biztos, hogy Portóban továbbra is csak kétévente lesz verseny, ám úgy tűnik, 2014-ben egy másik portugál pálya helyett Brazília kaphatja meg a városi verseny időpontját, és logikusan egymást követné a két dél-amerikai esemény. Ezen kívül valószínű, hogy a Citroen kedvéért Franciaországba is visszatér a WTCC.
"Megfontoljuk a dolgot" - mondta erre a kérdésre reagálva Lotti.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21