Újabb tizenéves versenyző csatlakozik a Túraautó Világbajnokság mezőnyéhez, Nicolas Baert a hétvégi spanyolországi versenyen szabadkártyával áll rajthoz a Comtoyou Racing színeiben. 


A 19 éves belga ennél ismerősebb alakulatnál nem is kaphatna lehetőséget; csapatát történetesen édesapja, Jean Michel Baert irányítja. 
Az eddig a TCR Europe-ban versenyző pilóta érkezésével négyre nő a WTCR-ben induló Audi RS3 LMS TCR-ek száma, ám a szabadkártyás szabályok értelmében Baert nem szerezhet bajnoki pontokat, és a csapat-összetettbe sem számít bele. 
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
5 ÓRA
"Ez egy hatalmas lehetőség, de elsősorban tanulni jöttem, és nem azért, hogy megpróbáljak futamokat nyerni. Újonc vagyok, és jó lesz ilyen nagy nevek között indulni. Sokat dolgoztunk a szezon eleje óta, és tudom, gyors vagyok. Együtt teszteltem Gilles Magnussal, Nathanael Berthonnal és Tom Coronellel, és azonos volt a tempónk"
- mondta Baert. 
A Motorland Aragont ismerni, igaz csak formaautóval: tavaly spanyol Formula 4 sorozatban indult itt. Relatív tapasztalatlansága miatt édesapja sem helyez rá nagy nyomást.
"Apa azt mondta, rengeteget fogok tanulni, és csak erre koncentráljak. Semmilyen nyomást nem helyezett rám, és azt mondta, bármi történik, minden rendben lesz."
Édesapja szerint Nicolas elsősorban a munkához való hozzáállásával érdemelte ki ezt a lehetőséget. Nagyon szorgalmas, keményen dolgozik a mérnökével, és a TCR Europe-ban elért egy győzelem, egy dobogóval messze túlteljesítette az 2020-ra kitűzött célokat. A vezetékneve pedig nem számít...
"Azért kapta ezt a WTCR szabadkártyát, hogy tapasztalatokat szerezzen, és megtanulja, milyen a kategória legjobb versenyzői ellen menni. Jól ismeri Nathanaelt és Tomot, velük együtt versenyezve lett második júniusban a Portimao 24h-n. Apaként is büszke vagyok rá, de most nem számít a vezetékneve. Ő most csak Nicolas"
- fogalmazott Jean Michel Baert. 
Nicolas Baert csak tavaly kezdett el autóversenyezni, és egy év formaautó után idén váltott TCR-re. Első évében egyből letette a névjegyét, jelenleg negyedik a TCR Europe-ban, és még van matematikai esélye a bajnoki címre. 
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52