Mint emlékezetes, Michelisz Norbi sokáig sikerrel tartotta a dobogót az Anneau du Rhinen, és erővel nem is lehetett azt elvenni tőle.
A hajrában viszont a csodás felzárkózást bemutató csapattárs, Azcona került mögé, aki vezeti bajnokságot, Norbi pedig félreállt előle, hogy a spanyol a lehető legtöbb pontot gyűjtse.
Azcona felett viszont ott lógott a bárd a leintés után is, hiszen a versenyirányítás már a futam elején jelezte, vizsgálják a rajtját, miután felmerült annak a lehetősége, hogy bemozdult az indulásnál.
Anneau du Rhin
Ettől ledobod a szíjat – az év bunyója volt ma a WTCR-ben
07/08/2022 - 18:23
A felügyelők a felvételek megvizsgálása után végül úgy látták, Azcona nem hibázott a rajtnál, így nincs szükség büntetésre. A spanyol tehát megtartotta a harmadik helyet, Norbi pedig negyedik lett.
Magáról a folyamatról annyit, hogy a rajtnál minden pilótára jut egy sportbíró, aki a boxfal mellett állva figyeli, bemozdul-e az autó. Ha szerinte igen, azt jelenti a versenyirányításnak, és a felügyelők megnézik az esetet.
A második futam után további két ügy került még a felügyelők elé. Egyrészt Gilles Magnus rossz helyen elvégzett gyakorlórajtja, másrészt a futam végén történt Tom Coronel – Esteban Guerrieri ütközés, ami két hellyel előrébb hozta Nestor Girolamit.
Előbbinél a felügyelők szerint tényleg hiba történt, ám ennek oka, hogy a csapat nem tájékoztatta megfelelően a versenyzőt a gyakorlórajtra vonatkozó szabály változásáról, így végül a Comtoyou Racing kapott egy 600 eurós csekket.
A második esetet sajnos nehéz volt kívülről megítélni, mert egyik kameraállásból sem látszott rendesen. A felügyelők meghallgatták a két versenyzőt, átnézték az adatokat, és végül úgy látták, „egyik pilóta sem tehető egyértelműen felelőssé a történtekért”, így itt sem büntettek.

Nem akarsz lemaradni a WTCR-hírekről? A lenti videóban megmutatjuk, hogyan kérhetsz értesítést a mobilodra az Eurosport applikációval.

Így kaphatsz értesítést a mobilodra az Eurosport fontos híreiről

WTCR
Bennani visszatér; bejelentették az Audi-pilótákat a WTCR-ben
22/04/2022 - 11:37
WTCR
Azcona: a Cupránál korlátozottak voltak a lehetőségek
05/04/2022 - 08:13