Mint ismeretes, az elmúlt két év bajnoka csütörtök reggel jelentette be, mind az öt autóját visszalépteti a 2022-es WTCR-szezon hátralévő részétől, mert nem látják garantáltnak a versenyzők biztonságát.
Erre azután került sor, hogy a két héttel ezelőtti fordulón, Vallelungában sorozatos futófelület leválással küzdött a Lynk & Co és a több más márka is.
A gyártó és a partnercsapat bejelentése után megszólalt a WTCR promótere, a Discovery Sport Events és TCR-kategóriát működtető WSC is. Mindketten úgy fogalmaztak, meglepte őket döntés, és szerintük az erre a hétvégére hozott változtatások (plusz teszt, alacsonyabb súly, több új gumi) mellett nem lesznek újabb problémák.
Anneau du Rhin
Mi lett Azcona büntetésével és Michelisz Norbi dobogójával?
08/08/2022 - 06:40
A Goodyear ezután részleteket közölt a legfrissebb elemzések eredményéről, és a DSE / WSC pároshoz hasonló véleményt fogalmazott meg.
„A Goodyear szorosan együttműködött az FIA-val és a Discovery Sport Events-cel, hogy felderítsük a csapatok által Olaszországban tapasztalt problémák gyökerét. A versenyhétvége után a Goodyear Racing átfogó vizsgálatnak vetette alá a begyűjtött gumikat, és semmilyen gyártási hibára utaló jelent nem talált.”
„Továbbá az elemzés arra jutott, hogy egyes, de nem az összes autó esetében a gumik rekordhőmérsékletre melegedtek fel, olyan értékekig, amilyeneket nem tapasztaltunk az elmúlt két szezonban, leszámítva a 2022-es német versenyt.”

Gumihőmérséklet mérés a csütörtöki teszten.

Fotó: FIA WTCR

„A Goodyear, a DSE és az FIA együttműködik, hogy megtalálja ennek a jelenségnek az okát. Elemezzük az autók beállításait, valamint a pályakarakterisztika és a pályahőmérséklet hatását.”
„Az Anneau du Rhinen esedékes forduló előzetes adataira alapozva, és azt figyelembe véve, hogy a több csapat is tesztelt itt korábban, mindenféle gumiprobléma nélkül, a Goodyear megerősíti, hogy nem lesz változtatás a gumispecifikációban.”
„Ma (csütörtök) este tartottunk egy tesztet, melyen egy teljes versenyszimulációra is sor került, és a Goodyear a folytatásban is szorosan együttműködik a csapatokkal, hogy javaslatokat tegyen a beállításokra.”
A közlemény a jövőre is kitér; ebből kiderül, hogy a Goodyear leghamarabb a 2022-es szezon vége után tartja lehetségesnek a jelenlegi specifikációjú gumi lecserélését.
„A Goodyear a 2022-es szezonban is azt a specifikációt szállítja, amelyet a bajnokság és a csapatok jóváhagytak, és amelyet a 2020-as és a 2021-es WTCR-szezonban sikeresen használtak.”

Nem akarsz lemaradni a WTCR híreiről? A lenti videóban megmutatjuk, hogyan kérhetsz értesítést a telefonodra az Eurosport applikációval.

Így kaphatsz értesítést a mobilodra az Eurosport fontos híreiről

Anneau du Rhin
Történelmet írt, majd így ünnepelt Rob Huff és a Zengő Motorsport
07/08/2022 - 18:54
Anneau du Rhin
Ettől ledobod a szíjat – az év bunyója volt ma a WTCR-ben
07/08/2022 - 18:23