Különleges vendéget köszönthetett Salzburgban a WTCC mezőnye, szakkommentátorként és díjátadóként visszatért korábbi nagy-nagy sikerei színhelyére Andy Priaulx. A brit pilóta egyhuzamban három világbajnoki címet szerzett 2005 és 2007 között a BMW gyári csapatával.
2010-ig versenyzett a WTCC-ben, amikor a bajor márka távozása miatt kellett elbúcsúznia a Túraautó Világbajnokságtól. A BMW-vel együtt átnyergelt a DTM-re, ahol viszont sehogy sem találta régi önmagát, így tavaly a német bajnokságtól is elköszönt, és a BMW észak-amerikai GT programjához csatlakozott.
Salzburgban egyrészt ő volt az Eurosport angol nyelvű szakértője Martin Haven mellett, másrészt az első futam után ő adta át az első helyezettnek járó díjat a 40. futamgyőzelmét ünneplő Yvan Mullernek. Szép pillanat volt. Priaulx láthatóan élvezte a visszatérést, és szinten mindenkihez volt egy-két kedves szava.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
18 ÓRÁJA
Először Gabriele Tarquinihez ment oda:
"Örülök, hogy újra látlak, barátom. Hiányoznak a nagy meccseink. Nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt fogom mondani, de hiányoznak."
Jókora nevetés lett a vége... Kicsivel később az autogram osztás közben Tiago Monteirohoz is odament.
Priaulx: "Tiago, hogy vagy komám?" Monteiro: "Jól! Én egyre fehérebb vagyok, te pedig egyre barnább."
A háromszoros világbajnok útja innen a WTCC jelenlegi listavezetőjéhez, Pechito Lopezhez vezetett.
Priaulx: "Mi még nem ismerjük egymást, de gratulálok, nagyon jól mész."Lopez: "Én ismerlek téged..."Priaulx: "Tényleg nagyszerű munkát végzel. Élvezed?"Lopez: "De még mennyire..."Priaulx: "Nagyszerű, jó vagy!"

TARQUINI_PRIAULX

Fotó: Eurosport

Két székkel odébb ült egykori nagy riválisa, Yvan Muller, aki tavaly megdöntötte Priaulx korábbi rekordját, amikor negyedszer is világbajnok lett. A franciával kicsit személyesebb témáról indultak.
Priaulx: "Gratulálok a kislányodhoz!"Muller: "Már láttad?"Priaulx: "Kislány?"Muller: "Igen, gyönyörű kislány."Priaulx: "Itt van az asszony is?"Muller: "Igen!"Priaulx: "Majd szeretnék köszönni neki. Mennyi idős a gyerkőc?"Muller: "Öt hónapos."
Ám Priaulx nem csak beszélgetni érkezett Salzburgba. A közvetítések mellett egy mentori megállapodást is kötött az ETCC-ben szereplő Kaan Önderrel. A török pilóta a Borusan Otomotiv színeiben egy BMW 320si-vel versenyez az Európa bajnokságon, a jövőben pedig a háromszoros világbajnok tanácsaira is számíthat.
A közvetítések során sok érdekes téma került elő, többek között elmondta, irigyli a jelenlegi versenyzőket a Q3 miatt, hiszen mindig is szeretett volna új gumin, tiszta pályán harcba szállni a pole pozícióért.
Priaulx-t egyébként a magyar nézők közül is sokan visszavárnák a WTCC-be, ám erre egyelőre kicsi az esély. Az angol klasszis a BMW alkalmazásában áll, a bajorok pedig egyelőre nem számolnak a világbajnoksággal, így a háromszoros világbajnok visszatérésére csekély az esély.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48