Brandon Kraus, az amerikai túraautó bajnokság (USTCC) 2011-es bajnoka előrehaladott tárgyalásokat folytat az olasz Proteam istállóval, hogy rajthoz állhasson a szeptember 23-án esedékes első amerikai WTCC futamon, Sonomában. Kraus számára nem ismeretlen a Proteam, idén tavasszal Monzában már tesztelt náluk Marcello Lotti és Ali Arsham (USTCC vezér) megállapodásának köszönhetően. Kraus érkezése tehát gyakorlatilag tényként kezelhető, hiszen láthatóan a bajnokság számára is fontos, hogy legyen hazai induló a mezőnyben.
A Proteam istálló egyik BMW-je Isaac Tutumlu távozása, azaz Marrakesh óta kihasználatlan, valószínűleg ez lesz majd Kraus versenyautója a vendégszereplés alkalmával. A kaliforniai pilótáról az európai statisztikai oldalak nem sokat tudnak, annyi biztos, hogy a USTCC mellett alkalomadtán regionális NASCAR futamokon is indult. Kraus tavaly egy Honda Perlude-del versenyzett az amerikai bajnokságban, és pont Sonomában biztosította be a győzelmet Pete Bovenberg előtt.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
30 PERC
"Nagyon jól éreztem magam (a teszten). A WTCC-s autó már egy komoly technika. Tárgyalásban vagyok néhány szponzorral, mert szeretnék elindulni Sonomában. Megszállott lettem" - mondta Kraus a WTCC hivatalos weboldalának még a monzai teszt után.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32