Hamarosan az amerikai közönség is megcsodálhatja a Hyundai dögös megjelenésű elektromos túraautóját, a Veloster N ETCR ugyanis bemutatóköröket fut majd a jövő hétvégi Daytona 24h előtt. 


A 670 LE leadására képes gép január 29-én, pénteken kóstolja meg a legendás floridai versenypályát, melynek jelentős részét egy 31 fokos dőlésszögű tri-oval kör adja. 
A Hyundai kifejezetten aktív az amerikai piacon, az Michelin Pilot Challenge-ben több csapat is az ő autójukat használja, és 2020-ban a Bryan Herta Autosport hármas győzelmet aratott az összetettben. Az elektromos gépüket viszont most először viszik el a tengerentúlra. 
WTCR
WTCR 2022 – naptár, mezőny, szabályok, és minden fontos tudnivaló
16/05/2022 19:00
"Daytona a világ egyik leghíresebb versenypályája, a Rolex 24 órás pedig az egyik legnagyobb motorsportos hétvége az egész évben. Megtisztelő, hogy bemutathatjuk az autónkat a rajongók és az ott lévő versenycsapatok előtt. A Veloster N ETCR látványa teljes sebesség mellett biztosan felkelti majd a kategória, az elektromos versenyzés és az autóipar szempontjából igen fontos piac érdeklődését"
- mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport vezetője.
A bemutatón a márka teszt- és fejlesztőpilótája, Augusto Farfus vezeti majd az autót, aki egyébként magán a Daytona 24h-n is indul a megfogyatkozott GTLM kategóriában egy BMW M8 GTE-vel n. 
"Hatalmas lehetőség, hogy meghívtak minket a Daytona International Speedway-re, ahol megmutathatjuk a Veloster N ETCR-t az egész világnak. Ha az embereknek tetszeni fog, amit Daytonában látnak, akkor nem szabad elfelejteniük, hogy még mindig sok fejlesztőmunka áll előttünk, és még többet hoznunk majd ki ebből az autóból az első versenye előtt"
- fogalmazott Farfus. 
Tavaly a Hyundai Veloster N ETCR lett az első olyan autó az elektromos TCR-kategóriában, amelybe már integrálták a közös hajtásrendszert, így gyakorlatilag végleges állapotában tesztelhetik a PURE ETCR 2021-es rajtja előtt. 
WTCR
Bőven van még élet a benzines túraautózásban – véli az FIA szakembere
14/05/2022 17:19
Pau
Tassi Ati: szétvet a düh, de tudom, Norbi nem szándékosan csinálta
08/05/2022 20:37