Komoly átépítési munkálatok kezdődtek Marrakeshben, a sokak által a pokolba kívánt marokkói utcai pályából ugyanis a legfrissebb hírek szerint állandó versenykört szeretne varázsolni az ország autósport szövetsége.
A testület vezetője, Jalil Nekmouche a monzai Forma-1-es nagydíj során tárgyalt Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökével, és ott közölte vele a Moulay El Hassan pálya átépítésére vonatkozó terveket.
A témáról eddig született rövid és kicsit pontatlan beszámolók azonban nem teszik teljesen egyértelművé, mi is változik Marrakeshben. Az állandó pálya (permanent circuit) kifejezés olyan versenykört jelent, amely az év 365 napjában használható futamok és rendezvények lebonyolítására.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
21 ÓRÁJA
Ismerve azonban a marrakeshi pálya adottságait és környezetét, gyakorlatilag kizárt, hogy az általa érintett közútszakaszokat az év teljes egészében lezárják. Ezzel kapcsolatban a helyszínt már jó ismerő Neil Hudsont, a TouringCarTimes újságíróját kérdeztem.
"A Moulay El Hassan pálya több helyen lakóövezetet érint, és elhalad jó néhány szálloda mellett is, így elképzelhetetlen, hogy ezeket az útszakaszokat tartósan lezárják" - mondta Hudson a WTCC Blognak.
Ehelyett sokkal valószínűbb, hogy az "állandóság" csak a boxutcára, a depókra és a paddockra vonatkozik. Az eddig használt sátrak és ideiglenes épületek helyett a jövőben modern és állandó létesítmények szolgálhatják majd ki az ide látogató csapatokat. Ennek köszönhetően az év során több autóversenyt rendezhetnek Marrakeshben, mint eddig, hiszen egyszerűbbé válik a résztvevők elhelyezése.
"A cél, hogy az új építményekkel a jövő év elejére elkészüljünk, és már azokban fogadhassuk a WTCC mezőnyét. A vonalvezetés nem változik, de a projektnek köszönhetően állandó versenypálya lesz a Circuit Moulay El Hassan" - mondta Nekmouche az Omnicorse-nek.
Az új, állandó kiszolgáló épületeknek köszönhetően gyakrabban rendezhetnek majd autósportos eseményeket Marrakeshben, a helyi promóternek pedig pontosan ez a célja. A nézői kritikák azonban valószínűleg ezután sem csöndesednek el, hiszen az átépítés a vonalvezetést nem érinti, márpedig a legtöbb rajongó pont amiatt nem kedveli a marokkói kört.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48