Sebastian Loeb után egy másik ismert raliversenyző, Nasser Al-Attiyah is bejelentette, hogy 2014-ben a Túraautó Világbajnokságon szeretne versenyezni. A Dakar ralit is megnyerő katari pilóta az Eurosport Inside IRC magazinjában beszélt terveiről, és az időzítések alapján nagyon úgy tűnik, hogy a Citroen gyári csapatához készül.
"Jövőre néhány versenyen szeretnék részt venni, 2014-ben pedig teljesíteni akarom a komplett bajnokságot. Azt még nem tudom, hogy milyen márkával, de az biztos, hogy erős csapatot keresek magamnak" - mondta Al-Attiyah a Ciprus rali szervizparkjában.
Jelen állás szerint egy olyan komoly csapat van, amely hasonló időtervvel rendelkezik, és ez a Citroen, amely jövőre autót fejleszt, 2014-ben pedig Sebastien Loebbel érkezik a WTCC-be. Al-Attiyah jó kapcsolatot ápol francia gyárral, idén egy DS3-mal versenyez a WRC-ben, a Volkswagen kivonulása után pedig úgy nyilatkozott, hogy velük szeretne indulni a Dakaron. Az IRC riportere természetesen rákérdezett a Citroenre.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
"Talán, miért ne. Elvégre nagyon jó kapcsolatokat ápolok a csapattal, és az ott dolgozó emberekkel. Szóval, miért ne. Nekem érdekesnek tűnik a dolog" - válaszolt sokat sejtetően Al-Attiyah.
A katari pilóta érkezése egyet jelent a pénz érkezésével, hiszen Al-Attiyah mögött ott állnak az arab ország egyelőre kifogyhatatlannak tűnő forrásai. A 41 év dohai sportoló ugyanis gyakorlatilag hazája utazó nagykövete, az autósport mellett sportlövészetben is képviseli Katart, sőt a Londoni olimpián skeetben bronzérmet szerzett. Ő jelentheti tehát az anyagi forrást a nehéz helyzetben lévő márka WTCC programja mögött.
A bejelentés egy szempontból meglepő, a katari ugyanis egy hete beszélt arról, hogy a Ford kiszállása után a Fiestákból komoly ralicsapatot szeretne alakítani a WRC-ben.
Bár Al-Attiyah már 1989 óta szereplője a motorsportok világának, komoly pályaversenyen idén indult először, amikor rajthoz állt a Nürburgringi 24 óráson. Többszörös katari, és közel-keleti ralibajnokként 2006-ban megnyerte a rali világbajnokság kis kategóriáját a PWRC-t, pályafutása eddigi csúcsát pedig a már említett Dakar győzelem jelentette 2011-ben.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: Dakar.com, London2012.com, Citroen Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33