Több más bajnoksághoz hasonlóan a WTCR Túraautó Világkupa is elővigyázatossági intézkedéseket tett a koronavírus terjedése miatt: a promóter Eurosport Events ma bejelentette, nem tartják meg a Spanyolországba tervezett szokásos évkezdő sajtóeseményt és tesztet. 
A mezőny idén március 24-26 között gyűlt volna össze a naptárba újonnan bekerült Motorland Aragon pályán, ám ehelyett az idénynyitó verseny előtt lehet egy kollektív gyakorlás.
"Az Eurosport Events, mint a WTCR promótere, úgy döntött, nem szeretne szükségszerűtlen egészségügyi kockázatokat vállalni a versenyzők, a csapatok, a beszállítók, a sajtó képviselői és a szélesebb közönség érdekében"
- olvasható a közleményben.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
21 ÓRÁJA
Ettől függetlenül még úgy tűnik, lesz szezonkezdő kollektív teszt, ám arról egyelőre annyit közöltek, hogy az új időpont az április 24-26 közötti magyarországi idénynyitó előtt lesz. Logisztikai szempontból az lenne a legkézenfekvőbb, ha a hungaroringi verseny előtti időszakban itt nálunk tartanák az eseményt. 
Ezzel kapcsolatban megkerestük a bajnokság sajtóosztályát, de válaszukban csak megismételték a közlemény végén olvasható mondatot, amiből nem derül ki egyértelműen, hogy a tesztre a Hungaroringen, vagy egy másik közeli pályán kerülhet-e sor. 
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48