A Goodyear WTCR-ért felelős vezetője, Sebastian Trinks a TouringCarTimes-nak nyilatkozva mondta el, mit terveznek a két hét múlva esedékes elzászi forduló előtt.
„Begyűjtöttük az összes gumit, ezeket visszaszállítjuk a luxemburgi gyárunkba, ahol kielemezzük őket. Hamarosan meglesz az eredmény, amiből kiderül, mi történt, és mik lehetnek az okok. Reméljük, az elzászi versenyre meglesznek a következtetések” – idézi Trinks-t a TouringCarTimes.
Bár a futamokat csak a Lynk & Co-k hagyták ki, a defektsorozat a többi gyártót is érintette. A Goodyear felelőse szerint elsősorban a nagy meleg és a pálya tulajdonságai okozhattak gondot.
WTCR
Ha végleg kiszáll a Lynk&Co, nagy bajba kerülhet a WTCR
8 ÓRÁJA
„A körülmények nem könnyítették meg a gumik dolgát. Az aszfalt hőmérséklete elérte az 50 fokot, és a kerékvetők sem kímélték őket. Ezen a pályán komoly terhelés éri a gumikat, de ennél azért több információra lesz szükségünk. Ahogy mondtam, az elemzésnek kell kiderítenie az okokat.”
Reménykedjünk benne, hogy a Goodyearnél találnak valami megoldás, mert azt Trinks is elismerte, amennyiben nem jutnak eredményre, nincsnek alternatív lehetőségeik az elzászi versenyre.
„Jelen pillanatban nem tudunk mással foglalkozni, csak az elemzéssel” – fogalmazott.
A Túraautó Világkupa két hét múlva egy új versenypályára utazik (Anneau du Rhin), ennyi idő alatt pedig semmilyen komoly változtatásra nem lesz lehetősége a gyártónak.
Az elmúlt hónapokban nem sikerült megoldást találni a problémákra. A Nordschleife után a Goodyear bevetett ugyan egy alternatív keveréket, ám Vallelunga bebizonyította, a csapatok ezzel sincsenek beljebb.
Egyelőre az okokról sincs egyetértés, a felek ugyanis egymásra mutogatnak. A Goodyear arra gyanakszik, hogy a csapatok nem tartják magukat az általuk kiadott ajánlásokhoz, és túl agresszív beállításokat használva próbálnak még gyorsabbak lenni.
Ezzel szemben a csapatok állítják, ők mindenben követik a gyártó javaslatait, de így is sorra jönnek a defektek.
Kifejezetten furcsává teszi a helyzetet, hogy a WTCR már az elmúlt két évben is a Goodyear gumijait használta, a problémák viszont csak idén jelentkeztek. Ennek okára egyelőre csak nagyon távoli találgatások vannak.

Ha szeretnél értesítést kapni a WTCR-hírekről, az Eurosport Applikáció segít. A lenti videóból megtudhatod, hogyan.

Így kaphatsz értesítést a mobilodra az Eurosport fontos híreiről

Anneau du Rhin
Mi lett Azcona büntetésével és Michelisz Norbi dobogójával?
TEGNAP 06:40
Anneau du Rhin
Történelmet írt, majd így ünnepelt Rob Huff és a Zengő Motorsport
07/08/2022 18:54