A Nemzetközi Szövetség ellenőrei nemrég bejárták a kibővített pályát, és olyan hiányosságokat találtak, melyeket azonnal ki kell javítani.

Mivel olyan mértékű változtatásokról van szó, amit a következő két hétben már nem lehet elvégezni, az eseményt későbbre halasztják az eredetileg tervezett július 31 – augusztus 1 közti időpontról.
Rövid időn belül ez a második alkalom, hogy nem sikerül a tervezett időben megrendezni az adriai WTCR futamot. A koronavírus járvány miatt olyan komoly csúszások történtek a kibővítésben, hogy tavaly beugró helyszínt kellett találni: az olaszországi futam helyett rendezték a második spanyol hétvégét.
Adria
A Zengő Motorsport pilótái furcsának találják a BoP számokat
10/11/2021 11:15
Törlésről most egyelőre nincs szó, az Eurosport Events keresi a megfelelő új időpontot, amit majd az FIA Motorsport Világtanácsnak is jóvá kell hagynia. Egy szempontból talán nem sajnáljuk a dolgot: az olasz versenyt az olimpia alatt rendezték volna, ami kizárta az eurosportos élő közvetítés esélyét. Ez a probléma most megoldódott.
„Nem volt egyszerű meghozni ezt a döntést, hiszen egy ilyen késői változtatás komoly zavarokat okoz a programban. De első a biztonság, és nem vagyunk hajlandóak kockáztatni azzal, hogy fontos létfontosságú munkálatok csúsztak meg”
„Mindent megteszünk azért, hogy a szükséges változtatások a lehető leghamarabb megtörténjenek, és a pálya megkapja a megfelelő tanúsítványt. Az előkészületek folytatódnak az olaszországi WTCR-hétvégéhez.”
Az új időpontot jelentősen befolyásolhatja az ázsiai szezon sorsa. Az eredeti adriai dátum kiesével az augusztus 21-22-i hungaroringi forduló lesz a WTCR következő állomása, amit két hónap szünet követ. Ebben az időszakban szállítanák át hajóval a felszerelést Dél Koreába, ahonnan Ningbóba majd Makaóba menne a mezőny.
Az év végi fordulók helyzete viszont egyelőre bizonytalan. A járványügyi helyzet miatt Dél Korea nemrég szigorított a belépési és karanténszabályokon, melyek mellett egyre nehezebbnek tűnik a három ázsiai hétvége megrendezése.

Az Eurosport Events egyelőre semmilyen hivatalos tájékoztatást nem adott az utolsó három fordulóval kapcsolatban, ám azt már korábban jelezték, ha a bajnokság nem tud elutazni Ázsiába, a kiesőversenyeket európai helyszínekkel pótolják.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
Adria
Büntetésekkel locsolták fel Adriát a felügyelők
07/11/2021 18:51
Adria
WTCR ADRIA : 2. futam összefoglaló
07/11/2021 14:02