Egy év kihagyás után ismét a Túraautó Világkupán versenyezhet a Zengő Motorsport, legalábbis ezen dolgozik a csapat közkedvelt tulajdonosa, Zengő Zoli. Konkrétumok még nincsenek, tervek és megfeszített munka viszont már igen.
Zengő Zoli 2019-ben is csak kényszerűségből maradt távol a WTCR-től. A promóter minél változatosabb mezőnyt szeretett volna, így hoztak egy szabályt, hogy minden gyártónak maximum négy autója lehet a mezőnyben. A zengősök Cuprával szerettek volna indulni, de a létszámstop miatt ezt nem tehették.
Volt egy másik opció is; indulhattak volna Peugeot-val, és erről hosszas tárgyalások folytak a csapat valamint a promóter között. Végül azonban nem sikerült mindenki számára jó megoldást találni. Úgy tudjuk, a csapat bérbe akarta venni az autókat, a másik oldalon viszont ragaszkodtak hozzá, hogy vásárolják meg őket. Így végül nem lett üzlet, és a csapat lemaradt a WTCR-ről.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Helyette a TCR Europe-ban indultak egy teljesen újonc versenyzővel, Tenke Tamással, akinek végül egy 11. hely lett a legjobbja Barcelonában. 

z2.jpg

Fotó: Eurosport

Azóta viszont sok minden változott a WTCR-ben. A Volkswagen és a Romeo Ferraris idén már biztosan nem futtat benzines projektet, és kiszállt a WRT valamint a Sebastien Loeb Racing is. 
Egyre valószínűbb, hogy a bajnokság végül visszavonja a márkánkénti négy autós szabályt, és ez újra megnyithatja az utat a Zengő Motorsport számára. Ezzel kapcsolatban az elmúlt hónap során többször is kerestük a WTCR promóterét, de még nem kaptunk választ. Zengő Zolitól viszont igen.
"Szeretnénk visszatérni a WTCR-be, ez a tervünk 2020-ra, és ezen dolgozunk a tél során. Francois Ribeiro is megkeresett bennünket, mivel a csapatunk továbbra is kiváló kapcsolatot ápol a bajnoksággal. Egyelőre nagyon sok részletet még nem mondhatok, de a tervem továbbra is az, hogy legalább egy magyar pilóta induljon nálunk"
- mondta Zengő Zoli az Eurosportnak. 
Úgy tudjuk, a csapat továbbra is Cuprával tervez versenyezni, amelyből idén érkezik egy frissített verzió. A magyar pilóta neve egyelőre nem publikus, de információnk szerint egy olyan versenyzőről van szó, aki még nem indult a Zengő Motorsportnál, de több éves tapasztalattal rendelkezik. 
A Zengő Motorsport továbbra is élvezi a MOL támogatását, és az ő céljaik is egybeesnek Zengő Zoli elhatározásával, hogy mindenképpen szeretne legalább egy magyar pilótát. Mivel azonban itthon gyakorlatilag nincs olyan versenyző, aki rendelkezik a megfelelő anyagi háttérrel, a csapattárs valószínűleg egy külföldről érkezhet. 
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21