A Toyota Corolla Sedan TCR névre keresztelt gépet az Alta Gracia mellett található Autódromo Oscar Cabalén versenypályán próbálta ki először a gyártó Toyota Gazoo Racing Argentina. A teszten az egyik legnagyobb WTCC-bajnok is részt vett.

Az első próbamenetre szűk egy héttel ezelőtt, december 15-én került sor, majd az ünnepi hét elején, december 20-án ismét pályára vitték a gyári piros színeket viselő Corollát.
A teljesen új fejlesztésű autó rendszereinek ellenőrzése mellett ezzel a két teszttel a hivatalos homologizációs folyamat is megkezdődött (TCR Technikai Osztályától Massimo Garbin volt jelen). Ennek lényege, hogy a TCR-kategóriát létrehozó WSC dokumentálja Corolla minden fontos elemét, és onnantól kezdve az autó csak a homológlapján szereplő konfigurációban jogosult a TCR felügyelete álló bajnokságokban való részvételre.
WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
21/01/2022 05:36
Ezek közé tartozik a Túraautó Világkupa is, azaz, ha lezárul a folyamat, a Toyota Corollával akár a WTCR-be is lehet nevezni. Korábbi megkeresésünkre a Toyota Gazoo Racing Argentina képviselője úgy fogalmazott, nem terveznek gyári támogatott csapatot indítani a világkupán, ám ez bármikor változhat.
Jelenleg a WTCR a géposztály kirakata, a gyártók a legjobb csapatokkal és versenyzőkkel itt próbálják meg meggyőzni a leendő ügyfeleket arról, az autója lenne számukra a legjobb választás.
Érdekes, hogy az első métereket nem egy tesztpilóta, hanem Toyota Argentína elnöke, a Toyota Gazoo Racing Latin America vezetője, Daniel Herrero tette meg az új autóval.

A lelplezés pillanata az argentínai Alta Graciában.

Fotó: From Official Website

„Kiválóak voltak az első benyomásaim a Corolla TCR-ről. A Matíasszal közösen elvégzett teszt kemény volt, de pozitív eredményekkel zárult. Tetszik a motor reakciója a gázadásra, a kanyarsebesség és a fékrendszer is. Büszke vagyok rá, hogy én vezethettem először ezt az autót, és mindenkit biztosíthatok róla, nagyon komoly potenciál van benne” – fogalmazott Herrero.
Az elnök által emlegetett Matías nem más, mint egész Argentína egyik legjobb túraautó-versenyzője, Matías Rossi, aki összesen öt alkalommal nyerte meg a dél amerikai ország legfontosabb bajnokságát, a Super TC2000-et. De ezen kívül az összes több argentin túraautó-sorozatban, tehát Turismo Carreterában, a Turismo Nacionalban, és a Top Race V6-ban is volt bajnok. A 37 éves pilóta 2011 óta a Toyota gyári versenyzője.
A hivatalos tájékoztatás mellett a közösségi médiában is jelentek meg képek. A TouringCarTimes például talált egy videót az első tesztről, illetve egy fotó is kikerült a Twitterre, melyen a háromszoros túraautó-világbajnok José Maria López ül az autóban.
További képek az első tesztekről:

A háromszoros túraautó-világbajnok José Maria López az autóban.

Fotó: Twitter

Toyota Corolla Sedan TCR

Fotó: Twitter

Toyota Corolla Sedan TCR

Fotó: Twitter

Toyota Corolla Sedan TCR

Fotó: Twitter

WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00
WTCR
Tassi Ati idén csapatot vált a WTCR-ben
14/01/2022 09:31