Új autóval, de változatlan csapatfelállással fut neki a 2021-es Túraautó Világkupa szezonnak a Hyundai; az Elantra N TCR üzemeltetését a már jól bevált partnerekre bízták.
Egyetlen győzelemmel és további két dobogós helyezéssel zárta a tavalyi évet a koreai márka, a motorsportos részleg vezetője azonban úgy döntött, nincs szükség nagy változtatásra az üzemeltetés terén, így kitart a BRC Racing és az Engstler Motorsport mellett.
Ráadásul pilótafronton sem történt nagy cserebere, maradt Michelisz Norbi, Gabriele Tarquini és Luca Engstler, miközben Nicky Catsburg helyére Jean-Karl Vernay-t igazolták le.
WTCR
Tarquini először tett említést a visszavonulás lehetőségéről
20/04/2021 18:20
„Több különböző okból sem voltunk elégedettek a tavalyi év eredményeivel, de ezekkel a csapatokkal a múltban nagyon eredményesek voltunk. Inkább a tapasztalatokra akarunk építeni, mint hogy nulláról kezdjünk el mindent”– mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport vezetője.
A márka mindent megtett annak érdekében, hogy a partnerek a lehető legjobban megismerjék az idén bemutatkozó Hyundai Elantra N TCR-t.
„A Customer Racing négy versenyzőjét már Hyundai Elantra N TCR fejlesztésének korai szakaszába is bevontuk, úgyhogy elég sok tapasztalatot gyűjthettek az autóval, ami azonnal hasznukra lesz, amikor elindul a szezon. De még mindig nem ülhetünk tétlenül! A Customer Racing mérnökeinek részvételével további tesztek várnak ránk a nürburgringi szezonnyitó előtt, mivel szeretnénk, ha a lehető legjobban sikerülne a rajt.”
Az Elantra N TCR a Hyundai harmadik modellje az egyre népszerűbb túraautós kategóriában. Eddig az i30 N TCR szerepelt a Túraautó Világkupán, és ezzel a BRC Racing két egyéni bajnoki címet (Gabriele Tarquini – 2018, Michelisz Norbi – 2019) söpört be az elmúlt három év során. A Veloster N TCR-t elsősorban az amerikai piacon használják.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28