Új autóval, de változatlan csapatfelállással fut neki a 2021-es Túraautó Világkupa szezonnak a Hyundai; az Elantra N TCR üzemeltetését a már jól bevált partnerekre bízták.
Egyetlen győzelemmel és további két dobogós helyezéssel zárta a tavalyi évet a koreai márka, a motorsportos részleg vezetője azonban úgy döntött, nincs szükség nagy változtatásra az üzemeltetés terén, így kitart a BRC Racing és az Engstler Motorsport mellett.
Ráadásul pilótafronton sem történt nagy cserebere, maradt Michelisz Norbi, Gabriele Tarquini és Luca Engstler, miközben Nicky Catsburg helyére Jean-Karl Vernay-t igazolták le.
WTCR
Bemutatták Tassi Atiék 2022-es WTCR-festését
15/04/2022 - 06:55
„Több különböző okból sem voltunk elégedettek a tavalyi év eredményeivel, de ezekkel a csapatokkal a múltban nagyon eredményesek voltunk. Inkább a tapasztalatokra akarunk építeni, mint hogy nulláról kezdjünk el mindent”– mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport vezetője.
A márka mindent megtett annak érdekében, hogy a partnerek a lehető legjobban megismerjék az idén bemutatkozó Hyundai Elantra N TCR-t.
„A Customer Racing négy versenyzőjét már Hyundai Elantra N TCR fejlesztésének korai szakaszába is bevontuk, úgyhogy elég sok tapasztalatot gyűjthettek az autóval, ami azonnal hasznukra lesz, amikor elindul a szezon. De még mindig nem ülhetünk tétlenül! A Customer Racing mérnökeinek részvételével további tesztek várnak ránk a nürburgringi szezonnyitó előtt, mivel szeretnénk, ha a lehető legjobban sikerülne a rajt.”
Az Elantra N TCR a Hyundai harmadik modellje az egyre népszerűbb túraautós kategóriában. Eddig az i30 N TCR szerepelt a Túraautó Világkupán, és ezzel a BRC Racing két egyéni bajnoki címet (Gabriele Tarquini – 2018, Michelisz Norbi – 2019) söpört be az elmúlt három év során. A Veloster N TCR-t elsősorban az amerikai piacon használják.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Azcona: a Cupránál korlátozottak voltak a lehetőségek
05/04/2022 - 08:13
WTCR
Mi lesz Michelisz Norbiék csapatával a szponzor kiszállása után?
29/03/2022 - 07:27