2021-ben is a Túraautó Világkupán indulna Gilles Magnus, aki tavaly a Comtoyou Racing pilótájaként megnyerte az első ízben kiírt Újonc Kupát. 


A fiatal belga versenyző hazája tehetségkutató programjának segítségével jutott el a WTCR-be, és továbbra is az RACB National Team tagja. A belga szövetség által útjára indított rendszer idén számol a 21 éves Magnusszal.
"Dolgozunk rajta, hogy Gilles visszatérhessen a WTCR mezőnybe. Az Újonc Kupa megnyerésével kiérdemelte ezt, és jó lenne egy második szezonban is látni őt, amikor remélhetőleg már az élmenőkkel tud harcolni. Ez egy remek bajnokság a fiatal tehetségek számára"
- mondta az FIA Sports Newsletternek Geoffroy Theunis, az RACB National Team igazgatója. 
Nürburgring
Michelisz az első sorból rajtolhat a második futamon a Nürburgringen
15 ÓRÁJA
Magnus 2019-ben csatlakozott a Belga Királyi Autóklub által szervezett, és a belga lottó által támogatott tehetségnevelő kezdeményezéséhez, miután 500 további jelentkező közül neki sikerült a legmélyebb benyomást tennie a többek között a többszörös Spa és Nürburgring 24h győztes Marc Duezből, és a kilencszeres Le Mans-első Tom Kristensenből álló döntéshozói csapatra. 
A befektetés azóta megtérülni látszik. Első túraautós évében futamot nyert az elég sűrű TCR Europe mezőnyben, második lett az FIA Motorsport Games-en, tavaly pedig elvitte az Újonc Kupát a WTCR-ben. 

Magnus-arc-2020.jpg

Fotó: Eurosport

Mindezt úgy, hogy eredetileg 2020-ban is a TCR Europe-ban indul volna, ám a koronavírus helyzet miatt átalakult a WTCR versenynaptára, így megnyílt számára az út a csúcskategóriába. 
"Nagyon hálás vagyok, hiszen csak miattuk lehetek most itt. Sokak számára ez egy olyan lehetőség, ami az egész életüket megváltoztatja. Az enyémet teljesen átalakította. Nem csak arról a pénzbeli segítségről van szó, amivel itt lehetek, hanem a fizikai és mentális felkészítésről, valamint a kommunikációs háttérről. Mindent ők intéznek, én pedig egy luxus helyzetben érzem magam"
- fogalmazott Magnus
Az RACB kezdeményezését az FIA Versenyzői Tanácsának vezetője, Tom Kristensen is sokra tartja. 
"Csak jó dolgokat tudok mondani az RACB National Team kezdeményezésről. Az évek során a motorsport folyamatosan drágult, így egyre kevésbé elérhető a fiatal versenyzők számára. Már az én kezdő éveimben is nagyon nehéz volt, de akkor még néhányaknak sikerült a puszta tehetséggel. Ma a tehetség önmagában már egyértelműen kevés, ezért nagy szükség van az ilyen programokra"
- véli a Le Mans-i legenda. 
Az RACB támogatásával tehát Magnus jövőre is a Túraautó Világkupán szeretne indulni, ahol az Újonc Kupa helyét a Junior Bajnokság veszi át. Ebben 24 évnél fiatalabb versenyzők vehetnek részt, olyanok, akik 2019 előtt nem indultak egyetlen WTCR vagy WTCC futamon sem. A belga tehetség mindkét kritériumnak megfelel. 
Nürburgring
Tassi elégedett az új csapatával, nem haragszik Micheliszre a Pau-ban történtek miatt
15 ÓRÁJA
Nürburgring
Michelisz: kicsit hátrébb vagyunk a mezőnyben, mint gondoltam
16 ÓRÁJA