Jó hónapja már, hogy Marcello Lotti a Motorsport-Total újságírójának a Renault lehetséges WTCC-s szerepvállalásáról beszélt, és azóta semmi hír. A pletyka arról szólt, hogy a francia gyártó tárgyalásokat folytat a Chevrolet partnereként három világbajnoki címet szerző RML istállóval egy 2014-ben kezdődő együttműködésről. A Túraautó Hírblog több alkalommal is kereste a franciákat, de eddig nem érkezett válasz, és hasonlóan járt az Autosport magazin is. A brit lap érdeklődésére Ray Mallock, az RML csapatfőnöke nem kívánta kommentálni az értesülést, és kitérő választ adott a Renault Sport Technologies technikai vezetője, Benoit Dupont is.
"Vannak pletykák, de ezekre nem kívánunk reagálni, viszont természetesen mindig nyitva tartjuk a szemünket. Elsősorban a Renault világsorozatra koncentrálunk, ahol számos újítás vezetünk be, például a jövő évi Clio Kupát. A közös WSR - WTCC program a források szempontjából elég problémásnak tűnik" - fogalmazott Dupont.
Az viszont tény, hogy a Renault képviselői (akárcsak a Subarué) jelen voltak Párizsban majd Genfben a Technikai Munkabizottság ülésén, amikor a WTCC új szabályairól folyt a tárgyalás, tehát letagadhatatlan, hogy a franciák érdeklődnek a Túraautó Világbajnokság iránt.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
Bár a Renault kérdésről Ray Mallock egyáltalán nem nyilatkozott, az új szabályokról azért elmondta véleményét.
"Úgy látom, hogy ez egy remek lehetőség, ami még érdekesebbé teszi majd a bajnokságot. A WTCC egy nagyszerű sorozat, és a látványosabb, gyorsabb autók a legjobb irányt jelentik, ha további résztvevőket akarnak bevonni" - mondta a csapatfőnök.
Az Autosport cikke szerint az RML csak egyike azon csapatoknak, akikkel a franciák tárgyalnak. A lap egyébként úgy tudja, hogy a Renault a Fluence versenyeztetésén gondolkodik, amely idén futamokat nyert az argentin TC2000-ben, de a Mégane is szóba került.
U.i.: Érdemes megnézni a képen látható TC2000-es Fluence-t, könnyen lehet, hogy 2014-től hasonlóan néznek majd ki a WTCC-s autók is.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: Renault
Forrás: Autosport
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48