A ralisport egyik legendás csapata, a brit Prodrive további WRC futamokon is szívesen látná soraiban a háromszoros túraautó világbajnok Yvan Mullert. A francia versenyző néhány hete a Francia Ralin mutatkozott be az istállónál, ahol egy Mini WRC-t vezetett. A kezdeti óvatosság után Muller a verseny harmadik napjára már nagyon lendületbe jött, volt olyan gyorsasági, ahol a negyedik legjobb idő volt az övé. Az összetettben végül 14. lett. Mindezt úgy érte el, hogy egy rövid tesztet leszámítva először vezette a kocsit, és egy éve nem indult raliversenyen.
A WTCC jelenlegi éllovasa elégedetten zárta a Francia Ralit, csak azt sajnálta, hogy nem tartott még két napig a verseny, mert úgy érezte, épp akkor ért véget a hétvége, amikor kezdte elkapni a fonalat. Teljesítményével mások elismerését is kivívta, többek között a Prodrive egyik vezetőjét is sikerült meggyőznie.
"Nyilvánvaló volt az a természetes tehetség, amivel az autót kezelte. Kiválóan ment" - mondta David Lapworth az Autosport magazinnak.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY ÓRA
A brit csapat technikai igazgatója azt is elárulta, hogy szívesen látnák további WRC futamokon a korábbi tízszeres Andros Trophy jégrali bajnokot. Yvan Muller egy korább nyilatkozatában úgy fogalmazott, amennyiben ajánlatot kapna, szívesen átigazolna a Rali Világbajnokságba.
Fotó: GYPhotos
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00