A Honda gyári pilótái már két alkalommal is teszteltek a WTCC-ben jövőre bemutatkozó Nordschleife versenypályán, amivel picit talán lépéselőnybe kerültek a riválisokkal szemben, főleg mivel legutóbb már a TC1-es Civicet is kipróbálták a Zöld Pokolban.
Ám a konkurencia sem szeretne lemaradni a japánok mögött; ezt bizonyítja, hogy a hétvégén Sebastien Loeb, Yvan Muller és José Maria Lopez is feltűnt a 26 kilométeres legendás németországi pálya környékén. Mivel ez alkalommal versenyt nem rendeztek, a Citroen pilótái egy dögös és nagyon sportos utcai autóval, a DS3 Racinggel próbálták memorizálni a közel 200 kanyart.
A feladat messze nem könnyű, Gabriele Tarquini korábban úgy nyilatkozott, még a két tesztmenet után sem állítaná, hogy megjegyezte a pálya minden fontos pontját, azaz további gyakorlásokra lesz szükség. Ebből kiindulva gyaníthatóan a citroenesek sem utoljára utaztak a Nordschleifére, és valószínűleg csak idő kérdése, hogy a TC1-es C-Elysée is velük jöjjön.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
A Lopez-Muller-Loeb hármas láthatóan élvezte a körözést, legalábbis ez derül ki a közösségi oldalakra feltöltött rövid "értékelésekből".
"Túl vagyok egy jó kis pályabejáráson a Nordschleifén, ami jövőre már a WTCC része lesz. Egy Citroen DS3 Racinggel volt lehetőségem belekóstolni a Zöld Pokolba. Jó érzés volt" - írta Loeb."A Nordschleife egyszerűen csodálatos, különleges élmény lesz itt versenyezni a WTCC-vel 2015-ben" - tette hozzá Lopez.
Fotók sajnos nem nagyon készültek a citroenesek első pályatanuló akciójáról, egyedül Muller és Loeb töltött föl egy-egy nem túl sokat mondó képet.

Muller_nordschleife

Fotó: Eurosport

Loeb_nordschleife_teszt

Fotó: Eurosport

A citroenesek mellett egy másik WTCC pilóta is a német pályán járt a hétvégén. Tom Chilton, a ROAL Motorsport versenyzője egyrészt megnézte csapatát a Blancpain Endurance Series nürburgringi futamán, másrészt a pályát is szemügyre vette, bár a fotóit elnézve a köd nála is befigyelt.
"A kanyarok 20%-ára sem emlékszem, és egészen biztosan sosem leszek képes mind a 177-et megnevezni németül. Angolul is bajban lennék vele" - írta Chilton a lenti képhez.

Chilton_nordschleife_arc

Fotó: Eurosport

A WTCC-s pilóták a jövőben várhatóan egyre többször feltűnnek majd a német körön, hiszen az általános vélekedés szerint ezen a pályán többet számíthat a versenyzők felkészültsége és pályaismeret, mint az autó képességei.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
TEGNAP 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00