Már a jövő évre készült a Honda gyári pilótapárosa, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro ezen a hétvégén benevezett a VLN sorozat egyik futamára, amelyet a legendás Nordschleife körön rendeznek.
A VLN bajnokság valamennyi versenye a Zöld Pokolban zajlik, és a sorozat egyik legfontosabb feladata, hogy felkészülési lehetőséget biztosítson a minden évben megrendezett Nürburgring 24 órásra. Tarquiniék viszont ezúttal a 2015-ös nordschleifei WTCC versenyre treníroznak.
A majd' 26 kilométeres kört nem igazán lehet szimulátoron vagy egyéb módon megtanulni, így Tarquiniék mellett más versenyzők arra készülnek, hogy tiszteletüket teszik valamelyik VLN futamon.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
A Honda gyári versenyzői egy speciálisan a Nordschleifére épített Honda Civic Type-R versenyautóval indulnak, amelyet a JAS Motorsport készített fel számukra. Az erőt a Honda szívó kétliteres VTEC motorja szolgáltatja, amelyet szintén hosszútávú használatra hangoltak, az ADAC Ruhr-Pokal-Rennen ugyanis egy hatórás viadal.
A két pilóta közül Monteiro már rendelkezik nürburgringi tapasztalatokkal, de versenyautóval most indul először a Nordschleifén.
"Két évvel ezelőtt utcai autókat teszteltem itt, és akkor kerültem először kapcsolatba a VLN sorozattal. Azóta mindig is bennem volt, hogy szeretnék elindulni egy ilyen versenyen. Mindkettőnket meglepett, hogy mekkora különbség van egy utcai és egy versenyautó között ezen a kőkemény pályán. Korábban már mentem a Le Mans 24 óráson, és az az érzésem, most is hasonló lesz a helyzet, hiszen a Hondánkkal erősebb autók között kell majd versenyeznünk" - mondta Monteiro.
A portugállal ellentét Tarquini most először gurulhatott pályára a Zöld Pokolban, és már nagyon készült a találkozásra.
"Rengeteg videót néztem a Youtube-on a Nordschleiféről, de teljesen más érzés, amikor ott ülsz a volán mögött. Azért jöttünk, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk a pályáról és az itteni versenyzésről, hiszen jövőre visszatérünk ide" - tette hozzá Tarquini.
A páros tegnap egy délutáni teszten, ma reggel az időmérő edzésen vett részt, maga a hatórás futam pedig délben rajtol a Nordschleifén. A JAS által felkészített Honda az SP3 kategóriában indul, ahova rajtuk kívül még hatan neveztek.
Ahogy azt korábban is írtam, nem csak a gyári hondások készülnek a jövő évi Nordschleife futamra, korábban Hugo Valente is megerősítette, hogy szeptemberben rajthoz áll egy VLN versenyen.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
TEGNAP 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00