Alain Menu győzelmével ért véget tegnap a WTCC sonomai időmérő edzése, a svájci pilótát Gabriele Tarquini és Yvan Muller követte a sorrendben. A legjobb privát pilóta pedig Michelisz Norbi lett, aki az ötödik helyen zárt. Íme néhány vélemény a főszereplőktől.
Alain Menu: "Nem voltam elégedett a Q1-ben a második körömmel, több kanyarban is hibáztam. Egy keveset változtattunk az autón a Q2 előtt, és már az első köröm nagyon jól sikerült. Ám Gabriele még nálam is gyorsabb volt. Nem lehettem biztos abban, hogy a második nekifutásra tudok javítani, de felkészültem, ahogy tudtam. És tökéletes lett a köröm, az autó fantasztikusan ment, én pedig nem hibáztam, ami kulcsfontosságú ezen a pályán."
"Kemény lesz a holnapi verseny, a mi autóink nagyon nehezek a SEAT-okhoz és a BMW-khez képest. A pálya pedig komoly kihívás elé állítja majd a gumikat, főleg ilyen melegben (34 fok volt tegnap). Nekem győznöm kell, és nem ártana, ha Yvan hibázna egyet. Sürgősen fel akarok zárkózni, nem szeretnék 35 pontos hátránnyal érkezni Makaróa. Nincs sok veszteni valóm, ha bajnok akarok lenni, meg kell nyernem ezt a futamot."
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Gabriele Tarquini: "Elszámoltuk magunkat, ezért veszítettem el az első helyet. A mérnökömmel biztosak voltunk abban, hogy már nem lesz időm egy második körre a Q2-ben. A Chevyk viszont bebizonyították, hogy lett volna. Amikor a rádión szóltak, hogy minél hamarabb jöjjek ki a boxba, már túl késő volt. 2 perc maradt, amikor elindultam a második körömre, ezért nagyon kellett sietnem, és elmelegítettem a gumikat, de még így sem értem körbe időben. Nagyon idegesít a dolog, mert az autómban benne volt egy pole."
"Tudom, hogy nekik (Chevrolet) nagyon fontos volt ez az első hely, hiszen hazai pályán mennek, de nagyon közel kerültem hozzájuk az edzéseken és az időmérőn is. Pénteken még nem ment túl jól az autóm, de a szabadedzéseken sokat haladtunk  a jó irányba."
Yvan Muller: "Ez egy olyan pálya, ahol nagyon könnyű hibázni, ha egyből gyors akarsz lenni. A Q2-ben a második körömön nagyon gyors volt az első szektorom, de a második és a harmadik már nem sikerült olyan jól. Több kisebb hibát is elkövettem, különösen a kilences kanyarban veszítettem sokat. Pedig az autóm  jó volt egy pole-re."
Michelisz Norbi (angolból fordítva):
"Nagyon örülök, hogy én voltam a leggyorsabb a Yokohama kupában. De hogy őszinte legyek, azzal már nem vagyok ennyire kibékülve, hogy 1.3 másodperc a hátrányom a pole időhöz képest. Arra számítottam, hogy ez a pálya jobban fog kedvezni a BMW-knek, ám most úgy tűnik, hogy az előttem lévő négy pilótával nem lesz esélyem versenyezni. A Yokohama kupára összpontosítok majd, főleg most, hogy legnagyobb ellenfelem, Pepe Oriola nagyon elszúrta az időmérőt."
A vasárnapi program 18:00-kor kezdődik a bemelegítő edzéssel, majd 21:00-kor rajtol az első, 22:00-kor pedig a második futam. Az Eurosport valamennyi eseményről élőben közvetít.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21