FIA WTCC Monza, Italy 23-24 March 2013

Fotó: Eurosport

Az 'fiawtcc.com' oldalon szokás, hogy a futamok után rövid értékelést kérnek az első három helyezettől. A monzai második futam után Yvan Muller, Michel Nykjaer és Gabriele Tarquini orra alá került oda a mikrofon.
Yvan Muller (futamgyőztes):
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
"Egyáltalán nem volt könnyű a kilencedik helyről előre jönni, hiszen sokszor még az előttem haladó lámpáját sem lehetett látni. Kifejezetten nehéz volt megválasztani a megfelelő féktávot, és volt olyan eset, amikor 500 méterrel korábban kezdtem el fékezni, mert fogalmam sem volt, pontosan hol is vagyok. Durva körülmények voltak, de ez mindenkit ugyanúgy érintett. Elsősorban nem a győzelemre, hanem arra összpontosítottam, hogy a top5-ben végezzek. Lépésről lépésre haladtam elkerülve a hibákat, és ez segített abban, hogy előzzek, amikor a többiek rontottak."
Michel Nykjaer (2. helyezett, Yokohama kupa győztes)
"Tényleg durvák voltak ma a körülmények, de sikerült a lehető legtöbbet kihoznom a versenyekből. Az első futamon eltört a féltengely az autóban, de megcsináltuk, és végül második lettem, ami nagy öröm számomra. Bassenget és Tarquinit és nehéz volt megelőzni, de mindig jó érzés elmenni Gabriele mellett, mivel jó barátok vagyunk, ugyanúgy mint Yvannal. MacDowall és Nash is erős lesz idén, hiszen ugyanolyan autóval megy mint én. Az első ötben szeretnék végezni az összetettben, de tudom, hogy nem lesz könnyű."
Gabriele Tarquini (3. helyezett)
"A hétvége előtt az volt a célom, hogy dobogóra állhassak, de az időmérő kicsit nehezebb volt, mint gondoltam. Szerencsénk volt az időjárással, bár az első köreimet vizes aszfalton csak warm up-on tudtam megtenni az autóval. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell; a Chevrolet jelenleg a legjobb autó, és már a hétvége előtt biztosak voltunk abban, hogy keményen kell dolgoznunk, ha utol akarjuk érni őket, és minél hamarabb győzni szeretnénk. Yvan rettentően gyors volt az első futamon, és tudtam, hogy nehéz lesz megtartani a pozíciómat, mivel a körülöttem lévő autók jobbak voltak az enyémnél."
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28