Thompson_Hun_Lada

Fotó: Eurosport

Egyre több gyártó csatlakozik a WTCC-hez, ez is azt mutatja, hogy a bajnokság kiváló eszköz a márka promócióra. Összesen hat autómárka lesz jelen a rajtrácson 2014-ben: Lada, Honda, Citroen, Chevrolet, Seat és a BMW.
A Lada Sport LUKOIL csapatfőnöke, Victor  Shapovalov elmondta: „Nem meglepő, hogy új gyártók lépnek be a WTCC-be. A bajnokságban világszerte tartanak versenyeket, a televíziós közönség pedig folyamatosan növekszik. Így ez a bajnokság tökéletes marketing eszköz az autógyárak számára.  A verseny mindig kiélezett és készek vagyunk keményebben dolgozni, hogy továbbfejlesszük a Grantát, felhasználva a 2013-ben megszerzett összes tapasztalatunkat."
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
„Nagyon jó, hogy ilyen komoly gyártók és csapatok jönnek a WTCC-be! Ez emeli a bajnokság státuszát. Nem vitás, hogy a Citroen egy nagyon erős ellenfél, és ez új kihívást jelent majd a csapatunknak, de mi felkészültünk! Ami Sebastien Loeb-öt illeti, ő a motorsport világának egyik legtapasztaltabb versenyzője, nagyon jó lesz egy ilyen kitűnő pilóta ellen küzdeni. Fantasztikus szezonunk lesz 2014-ben” - erősítette meg főnöke szavait James Thompson.
„Minél több gyártó csatlakozik a bajnoksághoz, annál jobb! A verseny egyre kiélezettebb, a futamok pedig egyre nagyobb érdeklődést keltenek. Ezzel egy időben te is egyre intenzívebben javítasz a saját teljesítményeden. Sebastien Loeb az egyik legjobb versenyző a világon. Gyakran figyeltem a tv-ben, amikor még a rali világbajnokságon ment, a túraautózás viszont teljesen más. Érdekes lesz nézni, hogy a raliban szerzett tapasztalatokat hogyan váltja majd eredményekre a versenypályákon. Nagy kihívásokkal teli szezon elé nézünk”- tette hozzá Mikhail Kozlovszkij.
Fotó: WTCC Media
Írta: Marton László
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21