A Lada Sport Lukoil kétségkívül sokat fejlődött a szezon folyamán, de ha James Thompson nem vinné a hátán az orosz csapatot, talán még mindig pont nélkül állnának. Az eddigi nyolc verseny során csupán a Raszkolnyikov-kinézetű brit volt képes a legjobb tíz közé kormányozni a Grantát. Teljesen egyértelmű, hogy nélküle – mondjuk egy Dudukalo–Kozlovszkij párossal – Sapovalovék óriási bajban lennének.
Korábban mindig nagy meglepetést jelentett, ha egy Lada (legyen szó akár csupán egy edzésről) a legjobb tízbe tudott kerülni, ám mára mindez megváltozott. Most akkor tűnnek csalódottnak, ha ez valami miatt nem sikerül. Thompson azonban folyton igyekszik mosolyt csalni a csapattagok arcára, ráadásul egyre éhesebbnek tűnik.
„Nagyon büszke vagyok rá, hogy én lehettem az első grantás pontszerző. És most már nagyon szeretnék az első ladás győztes is lenni. Biztos vagyok benne, hogy a közeli jövőben ez sikerülni is fog” – nyilatkozta Thommo.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
Az oroszok az utóbbi hónapokban szemmel láthatólag sokat javultak. Monzában (az első kvali eredményét figyelembe véve) még 2,1 mp-re voltak a pole-tól, a Hungaroringen már csak 1,1-re, míg Argentínában 0,8-ra. Az európai szezonszakasz végére a dobogó sem tűnt elérhetetlennek számukra.
„Moszkvában nagyon közel voltam” – folytatta Thompson, talán arra utalva, hogy az első orosz futamon mindössze 5 mp-cel maradt el a bronzérmes Michelisz Norbi Hondájától. „Ez is mutatja, hogy a következő évben elérhetjük céljainkat. Állandóan új technikai megoldásokat próbálunk ki, amitől az autó versenyről versenyre javul. Minden teszt azonnali értékes információkkal szolgál nekünk a kocsi teljesítményéről. A szezon végén egyszer talán a dobogóra is felkerülhetünk. Most pedig az a lényeg, hogy állandóan a Top 10-be jussunk, és a legjobbakkal harcoljunk. Úgy érzem, ehhez máris elég erősek vagyunk.”
Hogy mindez nemcsak üres beszéd, azt Thommo Moszkvában, majd Portóban is bizonyította. Szerzett egy ötödik, illetve két hatodik helyezést, s az összetettben immár a tizenötödik, 29 ponttal.
Fotó: WTCC Media
Írta: Zima Szabolcs
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33