Thompson_Ita_lada_box

Fotó: Eurosport

A WorldTouringCars úgy értesült, hogy a Castrol Honda - Zengő Motorsport kapcsolathoz hasonlóan a Ladánál is tervben van privát csapat vagy csapatok bevonása. Az orosz gyártó a japánokhoz hasonlóan idén indította útjára új gyári programját, ám jelenleg kizárólag a Lada Sport Lukoil két autója képviseli őket a mezőnyben.
A Viktor Sapovalov vezette alakulat egyelőre azért nem ad ki autót privát csapatoknak, mert először szeretnék házon belül tökéletesíteni a Grantát. Az orosz csapatfőnök, aki korábban maga is versenyzett a WTCC-ben, mindenképpen el akarta kerülni, hogy az autó gyermekbetegségei miatt nehéz helyzetbe hozzanak egy független partnert. A fejlesztési program kezdeti szakasza (valószínűleg az első szezon) lezárultával azonban a Lada is szeretne privát kézbe adni néhány Grantát.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A hírek szerint lenne is kereslet a Ladákra, hiszen komoly átrendeződés várható a WTCC-ben. A BMW nem épít új autót, és valószínűleg a Chevrolet is eltűnik a porondról. A SEAT helyzete már biztatóbb, mióta bemutatták a Cup Racert, de velük kapcsolatban sem mehetünk tutira. Jelenleg egyedül a Honda és a Lada jelenti a biztos pontot 2014-re. Úgy tudjuk, már több megkeresés is érkezett a Ladához, elsősorban a bajor gyártó eddigi ügyfelei közül.

Thompson_sapovalov

Fotó: Eurosport

Az oroszok azonban kivárnak, és ez a legteljesebb mértékben érthető. Ma még nagyon nehéz megmondani, pontosan hogyan is fest majd a 2014-es szezon. A legoptimistább verzió szerint csak új fejlesztésű autókból áll majd a mezőny, de elképzelhető, hogy a jelenlegi kocsikkal párhuzamosan futnak majd az új gépek. És privát véleményem szerint az sem kizárt, hogy végül az utolsó pillanatban mégis elhalasztják az új szabályok bevezetését. Amíg ez nem tisztázódik, addig a Lada sem fogja elkötelezni magát.
A Granta fejlesztése viszont folytatódik. A Salzburgring kedvezhet az autónak, de az oroszok már előbbre tekintenek. A moszkvai fordulót megelőzően egy komoly oroszországi tesztet terveznek, hiszen hazai közönség előtt mindenképpen jól akarnak szerepelni.
És ha már a közönségnél tartunk: Sapovalov urat állítólag lenyűgözte a magyar publikum a Hungaroringi forduló során, és viccesen meg is jegyezte, legszívesebben igazolna néhány magyar pilótát a Ladához. Tudnánk ajánlani egyet-kettőt, akikkel nem járna rosszul...
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21