Lada_roal_honda_kamion

Fotó: Eurosport

Elképesztő történetet mesélt el tegnap Max Maximenko, a Lada Sport Lukoil csapatmenedzsere. A WTCC-s istállókra, és köztük az oroszokra is, kőkemény feladat várt Marokkó után, rendkívül rövid idő alatt kellett ugyanis Marrakeshből a dél-franciaországi Le Castellet-ben szállítani az autókat és a felszerelést.
Mindez szinte lehetetlenné tette azok helyzetét, akik komolyabb töréstesztet tartottak Marokkóban, de azok életét is megkeserítette, akik egyszerűen csak szerettek volna átérni a következő forduló helyszínére. Arról nem is beszélve, hogy Marokkóból gond nélkül kijutni egy kamionnal szinte lehetetlen. Max elmeséli, miért.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
"Egy kőkemény, átéjszakázott hétvége után őrült gyorsasággal kellett bepakolni a kamionokat, és elindulni Tangerbe, a komp-kikötőbe. A csapatok nagy része éjjel kettőig dolgozott, mi egykor fejeztük be a pakolást, és kettőkor már úton voltunk" - mesélte Maximenko.
"Másnap délelőtt 11-kor találkoztunk barátainkkal a Hondától, a ROAL-tól és az All-Inkl-től a megbeszélt helyen. Nem sokkal később megérkeztünk a kikötőbe, ahol döbbenetes dolog történt."
"Az egyik rendőrségi kutya talált egy illegális kivándorlót az egyes kamionunkban! Tangertől 150 kilométerre megálltunk inni egy kávét, és közben feltörte az egyik alsó tároló két zárját és belebújt. Hála a kutyának."

Lada_kamion_marr

Fotó: Eurosport

A  várakozás ideje sem volt akármilyen az oroszok számára, szinte őrjáratot kellett tartani a kamionok körül.
"Később többször is próbálkoztak nálunk a potyautasok, és megpróbáltak lebújni a kamionunkon. Egymáshoz közel parkoltuk a járműveket, és folyamatosan őriztük őket. Hat órán keresztül várakoztunk így. Csak én két illegális kivándorlót dobtam ki a ROAL kamionjából, és ötöt a mienkből. Legközelebb fegyverrel kell jönnünk?"
"A vámról pedig inkább ne is beszéljünk, érthetetlen, ami ott történik. Ezután felmerült bennem a kérdés: kell nekünk ez a verseny? Négy év alatt semmi sem változott, nem segít sem az FIA, sem az Eurosport Events, sem a marokkói kormány; a csapatok magukra vannak utalva" - zárta Maximenko.
Azt hiszem, nem ez az egyetlen eset, ami miatt egyre többen szeretnék páros lábbal kirúgni Marrakesht a naptárból. Csakhogy az érdekek mást diktálnak...
Fotó: Max Maximenko
[ad#2]
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33