General_porto_gp

Fotó: Eurosport

Sok minden történt a tegnapi időmérő edzés óta, megpróbáljuk összefoglalni ki mit tett, és mit mondott.
A legfontosabb, hogy a kvali után kiderült, nem minden versenyzőnél működött rendesen az időmérésért felelős transzponder, ezért utólag módosultak az eredmények. Pepe Oriola és Gabriele Tarquini esetében sikkadt egy-egy jobb eredmény, az olasz az ötödik, a spanyol a hatodik helyre került. James Thompson így visszacsúszott hetediknek, és mögötte mindenki más "veszített" egy helyezést.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
A fordított rajtrácsos pole így Tom Coronel helyett James Nashé lett, és Marc Basseng indulhat majd mellőle az első sorból.
Az időmérő legnagyobb vesztese szegény Tiago Monteiro volt, akinek az autójában turbót kellett cserélni a második edzést követően, ám a hiba újra előjött az időmérőn, mindkét gyors körén leállt a turbó, így esélye sem volt bekerülni a top12-ben, 17. lett. Hazai versenyén... Azért viszont nagyon hálás volt, hogy a portugál közönség végig mellette állt, minden körén hatalmas biztatást kapott, ezt szeretné is meghálálni a versenyeken.
A legnagyobb meglepetést James Thompson okozta a Ladával, a brit egy 20. és egy 21. helyet szerzett a szabadedzéseken, az időmérőre viszont hirtelen összeállt az autó, és hetedik lett a Q2-ben.
"A nap elején három másodperc volt a hátrányunk, és elég sokat vakartuk a fejünket. Aztán a versenymérnököm, Marco Calovolo elővette a varázspálcáját, szórt egy kis csodaport az autóra, ami hatalmas változásokon esett át" - mesélte Thommo.
Az este során Fernando Monje autójában elővigyázatosságból motort cseréltek a Campos szerelői, mivel túlmelegedett a blokk az időmérőn. A 20. időt futó spanyol így az utolsó kockából indul majd.
Keményen dolgoztak a bamboosok is, Alex MacDowall autóját hajnali háromig szerelték, majd szűk négy óra alvás után már jött is az ébresztő a warm-up miatt.
Michelisz Norbi folytatta remek sorozatát, és ismét a top4-be kvalifikálta magát. Hogy vele pontosan mi minden történt, azt megtudjátok a Zengő Motorsport videójából.
A portói hétvége vasárnap reggel 10:00-kor folytatódik a bemelegítő edzéssel.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00