Kia_rio_ctcc

Fotó: Eurosport

Az Autosport magazin szerdán interjút közölt Marcello Lottival, aki ismertette az új szabályok jelenlegi állapotát, és arról is beszélt, hogy több gyártó érkezésére számít a közeljövőben. Ebből olyan sok újdonság nem derült ki, a WTCC első emberétől több más fórumon is elhangoztak már ezek az információk. A cikk azonban felsorolja az érdeklődő gyártókat, és a Citroen, a Renault valamint a Subaru mellett a KIA neve is szerepel.
Lotti néhány hete a Motorsport-Totalnak beszélt arról, hogy a Renault, Citroen, Subaru hármas mellett még további két gyártóval folynak ez egyeztetések, amelyeket azonban nem nevezett meg. A KIA érdeklődése viszont nagyon is kézenfekvő lenne, erről elég részletesen értekeztünk egy korábbi írásunkban.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
12 ÓRÁJA
Az Autosport cikke is megerősíti az MST által már említett júniusi időpontot, mint végső döntési határidőt. A becslések szerint a gyártóknak minimum kilenc hónapra lesz szükségük az új kocsik elkészítésére, azaz legkésőbb júniusig meg kell születnie a határozatoknak.
"A Citroen helyzete már nyilvános, mindenki tudja, hogy 2014-ben beszállnának. Már dolgoznak a projekten, és az FIA-val is egyeztették a műszaki részleteket, úgyhogy folyamatban van a dolog. Azt én sem tudom, hogy mikor akarják meghozni a végleges döntést, de az érdeklődésük betonbiztos" - idézi Lottit az Autosport.
Az olasz sportvezető szerint az érdeklődő gyártók annak ellenére elkezdhettek dolgozni az új autókon, hogy a szabályok végleges formája még nem született meg.
"Az FIA és a gyártók által közösen létrehozott szabályalkotó munkacsoport már régen felállt. Azóta mindent véglegesítettek, nem lesz további munka a műszaki részleteken. A gyártók teljes mértékben ismerik a specifikációkat, és elkezdhetik a fejlesztést."
Lotti szerint a Honda korai sikerei bizonyítják, hogy más gyártónak is lehet keresnivalója a jövőben. A japánok a szezon harmadik hétvégéjén hármas győzelmet arattak a Szlovákiaringen, és négy alkalomból kétszer megszerezték a pole pozíciót.
"A Honda eredményeiből látható, hogy ha egy gyártó jó munkát végez, akkor az első pillanattól eredményes lehet" - zárta Lotti.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
14/06/2021 19:25