Újabb kemény és hangzatos nyilatkozattal állt elő Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport impulzív és karakteres vezetője nemrég úgy fogalmazott, a koreai márka azért nem tett még semmilyen bejelentést a Túraautó Világkupával kapcsolatban, mert aggódik a bajnokság jelenlegi helyzete miatt.


Adamót nem az bizonytalanítja el, hogy hányan jelentették be távozásukat az utóbbi néhány hónapban, hanem az, ahogyan a sorozat a Lynk & Co érkezését kezelte tavaly. 
"Volt pár túlkapás benne, de szerintem nem a BoP jelenti a legnagyobb problémát. Sokkal inkább az, hogy beengedtek a bajnokságba egy olyan gyártót, mint a Lynk & Co, amely a TCR-étől teljesen elütő filozófiával dolgozik. Abban bízom, hogy az irányító szervezetek a jövőben megakadályozzák az ilyen helyzetek kialakulását" -
idézi Adamót a Motorsport.com.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Michelisz Norbi főnöke szerint a kínai márka agresszív sport és kommunikációs mentalitással lépett fel a bajnokságban, ami szétveri a rendszert. Hozzátette, az FIA-nak és a TCR kategória tulajdonosának is elmondták aggályaikat. 
"Úgy látom, komoly hibák vannak a WTCR sportszabályzatában, amik jelentősen megemelik az indulás költségeit. Komoly kétségeim vannak a WTCR jelenlegi állapotával kapcsolatban, és ez az oka annak, hogy még nem jelentettük be, részt veszünk-e a sorozatban vagy sem." 

dd7b5c875f46880e0599710f5b64460b.jpg

Fotó: Eurosport

"Jelenleg komolyan vizsgáljuk az egyéb lehetőségeket, mint például a TCR Europe-ot, amely a Hyundai számára érdekes helyszíneket látogat meg, és ezért jó alternatív lehet."
Adamo hozzátette, a gyártók számára marketing, kommunikációs és reklámlehetőséget jelent, ha támogatnak valakit a WTCR-ben, de szerinte tisztázni kéne, hogy az FIA és az Eurosport Events akar-e gyári jelenlétet a bajnokságban vagy sem.
"Jelenleg az a helyzet, hogy hivatalosan nem engedik be a gyártókat, de pénzüknek azért örülnének. Itt érdekellentét van, és ezt tisztázni kell."
Zárásként elmondta, hamarosan nyilvánosságra hozzák, kik lesznek a Hyundai pilótái 2020-ban, egy nevet pedig meg is erősített: szerződtették Luca Engstlert, aki a hírek szerint a WTCR-ben indulhat. Már ha lesz gyári támogatott Hyundai csapat Világkupán. 
Az ilyen erősen hatásvadász megnyilvánulások kapcsán persze nem árt észben tartani, hogy a csapatvezetők előszeretettel használják a médiát arra, hogy nyomást gyakoroljanak egy bajnokság vezetőjére. 
Az Eurosport megkereste a Hyundai Motorsportot, és arról érdeklődtünk, mikor várható bejelentés a WTCR-projektről, ám a csapat sajtófelelőse szerint erről még nem született döntést. 

Mi a véleményed Andrea Adamo nyilatkozatáról?

Csak nyomást akar gyakorolni a szervezőkre, nem kell komolyan venni.64% (47 szavazat)Tényleg lehet, hogy kiszállnak, oda kéne rá figyelni.36% (26 szavazat)Összes szavazat: 73
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21