Eltelt két hét, és James Nash még mindig ugyanarra vár, egy hűvöskés versenyhétvégére. Régóta tudjuk, hogy a Ford Focus számára problémát jelent a meleg aszfalt, a hűs reggeli edzéseken viszont általában jól megy a szekér. Nash éppen ezért ismét abban reménykedik, hogy Sanghajban végre alacsonyabb lesz a hőmérséklet, és sikerül megszakítani a salzburgi hétvége óta tartó pont nélküli sorozatát.
"Nagyon bízom benne, hogy végre egy jobb hétvége vár rám és a Team Aon Ford Focusra, mert az elmúlt versenyek nem éppen úgy alakultak, ahogy terveztük. A kínai fordulóra ismét hűvös időt jósolnak, ami segíthet. Persze tudom, hogy Suzuka előtt is ezt mondtam, és valószínűleg csak Tom Chiltonnal mi ketten nem örültünk annak, hogy Japában 20 fok fölött volt a levegő hőmérséklete" - mondta Nash.
A jelenlegi előrejelzés szerint pénteken 20 fok és szórványos eső, szombaton 22 fok és vihar, vasárnap pedig 17 fok és felhős idő várható a kínai gigavárosban. Darryl O'Young néhány napja még arról csiripelt, hogy 50% esély van az esőre, azóta viszont ez jelentősen csökkent. Ám akár esik, akár nem, Nash örül, hogy Kínában lehet, bár a 10 órás repülőútról lemondott volna.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
"Az utazás az egyik kedvenc időtöltésem. Nagyon szeretek új helyeket meglátogatni és ismeretlen kultúrákat felfedezni. Kína az egyik kedvenc országom. Az egyik szponzoromnak, a vGroup Internationalnak, van itt egy leányvállalata, és az ő meghívásukra idén egyszer már jártam Kínában, de örülök, hogy visszatérhetek. Versenyezni viszont még sosem volt alkalmam itt, úgyhogy ez egy teljesen új élmény lesz számomra. Nagyon izgatott vagyok, hogy a híres sanghaji forma-1-es pályán megyünk majd" - zárta a milton-keynesi srác.
Nash jelenleg 12 ponttal 18. a bajnokságban, kettő ponttal elmaradva Rickard Rydell mögött. Aki egyetlen fordulón vett részt... A sanghaji WTCC hétvége pénteken, magyar idő szerint 6:30-kor egy fél órás teszttel kezdődik.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22