A Cyan Racing Lynk & Co nemrég a spanyolországi Motorland Aragonon kezdte meg az érdemi felkészülést a 2021-es WTCR szezonra. A négy autóval és mind a négy pilóta részévtelével megtartott teszt csak az első volt a svéd csapat és a kínai márka intenzív felkészülési programjából.

A spanyolországi tapasztalatokról a négyszeres világbajnok Yvan Muller nyilatkozott – nem éppen kitárulkozó stílusban – a francia sajtó megkeresésére.
A beszélgetés harapófogóreklámnak sem lenne utolsó.
WTCR Saudi Arabia
Közmunkára ítélték a Tassi Atikát megtorpedózó argentint
TEGNAP - 09:28
Yvan, hogy ment a teszt a Motorland Aragonon?
„Minden rendben volt. Nem kellett sok mindenen változtatni, de azért volt pár apróság, aminek a fejlesztéséhez ragaszkodtunk”
Mik azok a területek, amiket fejlesztetettetek?
„Magán az autón történt pár fejlesztés. A szabályok miatt meglehetősen korlátozottak a lehetőségek; nem forradalmasíthatjuk az autót. Ami a csapatot illeti, évek óta dolgozunk rajta, hogy a Cyan Racing egy erős alakulat legyen, és összeállt egy nagyon kiegyensúlyozott társaság. Minden pilóta megtartja a tavalyi mérnökét, és csak az adatelemzők között történt változás.”
Volt valami, amire különösen koncentráltatok?
„Sokat foglalkoztunk azzal, hogy az autó miként kezeli a gumikat. A Yokohamát már fejből ismertük, a Goodyearrel viszont még csak egy szezont mentünk, úgyhogy sok tanulnivaló van benne.”
Nem tűnik távolinak a júniusi szezonkezdet?
„Nem, mert egy rendkívül sűrű tesztidőszak áll előttünk. Nem fogunk unatkozni a következő hetekben. Megyünk a Szlovákiaringre, a Hungaroringre, Olaszországba és a Nürburgringre is. Nagyon hamar eljön az a nyitó hétvége.”
Idén Urrutia lehet számodra a „bosszantó hajszál?”
„Remélem! Santi egy igazán jó versenyző. Örülök, hogy annak idején mindent megtettem, hogy a csapathoz kerüljön.”
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR Saudi Arabia
Tassi Atikát az élről lökték ki a WTCR történetének utolsó futamán
27/11/2022 - 22:25
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi egy keményen megharcolt dobogóval búcsúzott a WTCR-től
27/11/2022 - 22:15