A koronavírus-járvány kezdete óta hozzászoktunk, hogy a sorozatok naptárai néha változnak, most azonban egy olyan módosulásról van szó, aminek – hála Istennek – semmi köze ehhez.

Az Eurosport Events bejelentése szerint a Hungaroring veszi át Zolder helyét a PURE ETCR programjában, ahol egy újabb (harmadik) közös fordulót rendeznek a WTCR-el.
Az új elektromos túraautó sorozat a Zolder 24h betétversenye lett volna július elején, ám a legutóbbi tesztek során kiderült, a PURE ETCR hétvégék lebonyolításához olyan nagy tér és rugalmasság kell, amit egy ilyen méretű társrendezvénytől nem lehet elvárni.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
„A terv végig az volt, hogy a Zolder 24h hétvége keretében rendezzünk fordulót, ami a naptár februári bejelentésekor még megvalósíthatónak tűnt. Azóta viszont a tesztek során kiderült, egy ilyen új technológiát használó sorozatnak nagyobb rugalmasságra van szüksége, mint a versenyprogram, mind a paddock kialakítása terén”– mondta Xavier Gavory, a PURE ETCR igazgatója.
„A zolderi csapat minden kérésünknek igyekezett eleget tenni, de a 24 órás verseny szervezése már előrehaladott állapotban van, és túl bonyolult lett volna mindent átvariálni.”
A belgiumi fordulót tehát áttették augusztus 21-22-re és a Hungaroringre. Mivel a PURE ETCR-hez hasonlóan a WTCR-t is az Eurosport Events szervezi, itt a saját igényeik szerint alakíthatnak mindent.
Ráadásul a magyarországi világkupa-fordulópont azért került augusztus közepére, hogy az oltási folyamat előrehaladtával minél több néző lehessen a helyszínen. Akik így nem csak a WTCR-t, de az elektromos túraautókat is megnézhetik.

PURE ETCR rajtkapu (Fotó: electric-tcr.com)

Fotó: From Official Website

Formabontó élmény várhat azokra, akik kimennek augusztusban, a hatótávkorlátok miatt ugyanis a PURE ETCR szakít a hagyományokkal. Rövid, néhány körös, kieséses rendszerű futamok lesznek, mint a ralikrosszban. Az autók a lóversenyekhez hasonló kapukból rajtolnak, a közel 1000 Nm-es nyomaték pedig garantálja majd a brutális megindulásokat.
„A magyar szurkolóknál kevés szenvedélyesebb van a világon, különösen, ha túraautóról van szó. A PURE ETCR egy teljesen új élményt ad majd nekik, a forradalmi, kieséses rendszerű lebonyolítással. A túraautózást szeretők imádják a folyamatos, kerék-a-keréken csatákat, és a PURE ETCR pont ezt hozza majd el nekik”
A PURE ETCR versenyeit az Eurosport és az Eurosport Player élőben közvetíti.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21