A Túraautó Világkupa közzétette a 2020-as, erősen megcsonkított és átalakított szezon legfontosabb televíziós és marketing számait, melyekből kiderül, bár a helyszínen nem lehettek nézők, a hungaroringi versenyre azért így is sokan kíváncsiak voltak.


Globális viszonylatban természetesen az idényzárót, a Yann Ehrlecher bajnoki címével végződő második Motorland Aragoni fordulót nézték a legtöbben; a Nielsen Sports mérése szerint összesen 62.3 millióan voltak rá kíváncsiak. A második helyen viszont már a mi versenyünk áll, 55 millió nézővel. 
A tavaly év összesített számait nehéz összevetni a korábbiakkal, hiszen példátlan szezon van mögöttünk. 10 helyett csak 6 fordulót rendeztek, amit 2.5 hónapon belül bonyolítottak le. Ráadásul a koronavírus járvány miatt szinte az összes fontos sportesemény erre az időszakra zsúfolódott be, így a konkurencia is más volt. 
Nürburgring
Michelisz az első sorból rajtolhat a második futamon a Nürburgringen
6 ÓRÁJA
A bajnokságot szervező Eurosport Events igyekezett az üres hónapokat is kitölteni: nyáron például rendeztek egy szimulátoros bajnokságot a WTCR-menőknek, és a futamokat az Eurosport is közvetítette. Ezek együttesen 78.2 millió nézőt hoztak a sorozatnak. 
Érdekesség, hogy bár kevesebb futamot (és időmérőt) rendeztek, mint egy évvel korábban, 2020-ban mégis  13%-kal növekedett a WTCR-közvetítések összesített óraszáma. Ez annak köszönhető, hogy világszerte több, az Eurosport hálózatán kívüli TV-társasággal is megállapodást kötöttek.

Lynco-hungaroring-wtcr.jpg

Fotó: Eurosport

Mindent egybevetve, összeadva a Túraautó Világkupa és a szimulátoros bajnokság számait, 2020-ban összesen 330.3 millió néző volt kíváncsi a WTCR TV-s közvetítéseire. 
A karanténidőszak és a zárt kapus versenyek miatt a bajnokság igyekezett a korábbinál is aktívabb lenni a közösségi médiában. A WTCR digitális megjelenése megduplázódott 2020-ban, ami elsősorban a kínai, a francia és az olasz piacnak köszönhető. 
A közösségi médiában már 1.4 millió követője van a sorozatnak, és ez a tábor 2020-ban 78.8 millió videómegtekintést hozott össze. 
2021 remélhetőleg már sokkal jobban hasonlít majd egy hagyományos WTCR szezonra. Ennek érdekében a szervezők júniusra tolták az évnyitót, amire a Nordschleifén kerül sor. 
Nürburgring
Tassi elégedett az új csapatával, nem haragszik Micheliszre a Pau-ban történtek miatt
6 ÓRÁJA
Nürburgring
Michelisz: kicsit hátrébb vagyunk a mezőnyben, mint gondoltam
6 ÓRÁJA