Története során először (leszámítva nyilván a tavalyi fura évet) nem a szezon elején, tavasszal látogat el Magyarországra a Túrautó Világkupa, miután nemrég átszervezték a versenynaptárt, és a Hungaroring augusztusra kapott időpontot. 


Az eredeti tervek szerint idén a magyar pályán lett volna bajnokság idénynyitója (akárcsak tavaly, de akkor a korona szólt közbe), a megszokott időpontnál kicsit később, május közepén. 
A WTCR-t szervező Eurosport Events viszont nemrég átalakította a programot, és a Hungaroring átkerült augusztus 21-22-re, míg az azt követő szlovákiai verseny helyét egy augusztus eleji adriai forduló vette át. A magyar pálya vezetője most megindokolta a döntést. 
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Már nem a Hungaroring a 2021-es WTCR-szezon nyitó helyszíne | Eurosport
Bár világszerte beindult a koronavírus elleni oltások tömeges beadása, a járvány továbbra is mélyen érinti a világ működését, beleértve a sport világáét is. Komoly utazási korlátozások vannak érvényben, és az egyes országokban eltérők a szabályozások. Ennek nyomán a Túraautó Világkupát szervező Eurosport Events változtatni kényszerült a 2021-es versenynaptáron, amely a módosítások értelmében már nem a Hungaroringgel és nem is egy május időponttal kezdődik.
"Mindenképpen szeretnénk, ha az összes nagy nemzetközi eseményünket közönség előtt rendezhetnénk idén. Mivel egy májusi eseményen ez most még bizonytalannak tűnik, felvettük a kapcsolatot a bajnokság szervezőivel. Ők is nyitottak voltak a változtatásra, ezért úgy döntöttünk, az eseményt eltoljuk augusztus 21-22-re, ami egy optimális időpont"
- mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. 
Az utóbbi években 40-50.000 néző volt kíváncsi Michelisz Norbira és Tassi Attilára a Hungaroringen, és emiatt a bajnokság számára is mindig feltöltődés volt Magyarországra jönni. Miközben a hazai promóternek súlyos anyagi szempontokból is fontos, hogy legyenek nézők, addig a Világkupa is szeretne újra a megszokott magyarországi hangulatban versenyezni. 
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21