Kiadták a hétvégi spanyolországi WTCR fordulóra érvényes pluszsúly táblázatot, amely a köridők tekintetében igen szoros hungaroringi állomás ellenére is nagyobb mértékű változásokat tartalmaz. 


Az Audi RS3 LMS TCR helyett a Honda Civic Type-R TCR kapja majd a maximális 60 kilót, miközben Michelisz Norbiék autója, a Hyundai i30 N TCR még mindig pluszsúly nélkül versenyezhet. 
A súlykompenzáció (a BoP-től eltérően) a WTCR saját teljesítménykiegyenlítő rendszere, ami csak a Túraautó Világkupára érvényes. Az egyes márkákra kiszabott pluszsúlyt nem szubjektíven határozzák meg, hanem egy mindenki számára ismert képlettel számolják ki az elmúlt három hétvége legjobb időmérős körei alapján.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
5 ÓRA
A hungaroringi forduló egy-két kivételtől eltekintve elég szorosan alakult mind az időmérős körök, mint az összátlag tekintetében, a pluszsúlyok mégis jelentősebb mértékben változnak a Motorland Aragon előtt.
Zolder a Hondák és a Cuprák számára is a nehezebb hétvégék közé tartozott, a belga forduló eredményei viszont most kerülnek ki az egyenletből, így mind a két márka hízni fog: a japánok 30, a spanyolok 10 kilóval lesznek nehezebbek.
A Lynk & Co számára Zolder kiesése pont ellentétes hatású, az ő átlagtempójuk a Szlovákiaring után Belgiumban volt a legrosszabb, így a kékek autói 10 kilóval könnyebbek lehetnek a Hungaroringhez képest. A felvidéki remeklés után Magyarországon már haloványabb volt az Audi, ráadásul Zolder náluk is felfele húzta az átlagot: Tom Coronelék így 30 kilótól szabadulhatnak meg.
Az teljes súly tekintetében így idén először nem a Lynk & Co lesz a legnehezebb a mezőnyben. 
A Motorland Aragonra érvényes teljesítménykiegyenlítő (BoP + Súlykompenzáció) táblázat:

Bop-motorland-aragon.jpg

Fotó: Eurosport

A Marcello Lotti vezette WSC egyelőre nem jelentett be változást a Balance of Performance kapcsán, és a mezőny kiegyensúlyozottságát látva nem valószínű, hogy sor kerülne rá. 
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52