Basseng_huff_seat

Fotó: Eurosport

A Túraautó Világbajnokság soron következő versenyhétvégéjén is találkozhatunk az All-Inkl.Com Münnich Motorsport csapatával. Bő egy hónapnyi pihenő után ezúttal egy teljesen új helyszínen, Argentínában láthatjuk a három SEAT Leont, volánjuk mögött a jól megszokott versenyzőgárdával: a világbajnoki címvédő Rob Huff mellett Marc Basseng csapatmenedzser és René Münnich csapatvezető-tulajdonos vezeti az autókat.
 „Érdekes hétvégére számítunk, hiszen egyetlen helyi BMW-s pilóta kivételével mindannyiunk számára ismeretlen a pálya” – mondta René Münnich.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
A csapatok felszerelése és a versenyautók közvetlenül a Porto-i futam után konténerekbe kerültek, hogy hajón utazzanak Argentínába. Néhány napja a konténerek rendben meg is érkeztek a versenypályára. Időközben a csapat szorgalmasan készült a futamra.
„A rendelkezésünkre álló időt a korábban összegyűjtött adatok alapos kielemzésére fordítottuk. Arra kerestünk megoldást, hogy egy szett gumit hogyan tudnánk minél hosszabb ideig optimálisan használni. Ez az alfája és omegája annak, hogy a versenyeken végig tartani tudjuk a többiek tempóját. Az argentin pálya tulajdonképpen fekszik az autóinknak, de nem számítunk arra, hogy előnyben lennénk a többiekkel szemben” – magyarázta Münnich.
A csapatvezető-tulajdonos Münnich mindenekelőtt még több tapasztalatot szerezne az autóval, de Rob Huffot arra is esélyesnek látja, hogy némi szerencsével legalább a második futamon a dobogón végezzen. 2012 világbajnoka optimistán áll az új kihívás elé.

Huff_arc_aut

Fotó: Eurosport

„Az öthetes szünet alatt sikeresen feltöltődtem és már nagyon várom, hogy ismét a Túraautó Világbajnokság sűrűjében találjam magam. Korábban soha nem jártunk Argentínában, emiatt az edzéseken az idővel is versenyt kell majd futnunk, miközben az ideális beállításokat keressük. De már teljesen otthon érzem magam a Münnich Motorsportnál és a SEAT Leonban” – mondta Huff.
Bár Yvan Muller magabiztosan vezet a bajnokságban, az őt üldözők között szoros küzdelem alakult ki, melynek a brit címvédő is részese.
„Minél több pontot kell szereznem, hogy javítsak a bajnokságban eddig megszerzett pozíciómon és beverekedjem magam a legjobb három közé. Amikor René Münnich csapatához igazoltam, azt mondtam, sikerként kell elkönyvelnünk az év végi ötödik helyezést is. Ezzel szemben a legutóbbi két versenyhétvégén elég sok pontot szereztünk és a tabella második helye is elérhető közelségbe kerül. Yvan Mullert viszont képtelenség utolérni.”
Marc Basseng jelenleg a pontverseny tizenharmadik helyén áll, neki a Porto-i jó szereplés után ismét az a célja, hogy az élmezőnyben küzdjön.
„Lehetségesnek tartom, hogy a legjobb tízben végezzen, és ismét pontokat szerezzen” – latolgatta csapattársa esélyeit Münnich.
A résztvevők Argentínában hasonló hőmérsékleti viszonyokra számíthatnak, mint Portóban: a Termas de Río Hondo környékén 30 fok fölötti hőség uralkodik. Mivel a Münnich Motorsport főhadiszállásán, Szászországban is hasonló a helyzet, az akklimatizáció ezúttal talán nem okoz nekik különösebb gondot…
Fotó: WTCC Media
Írta: Major Zoltán
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23