Nash_Mac_Ford

Fotó: Eurosport

A monzai szezonnyitó után már beszámoltunk róla, hogy a színfalak mögött egyesek keményen dolgoznak azon, hogy a Ford visszatérhessen a WTCC-be. Tavaly komoly ambíciókkal érkezett a sorozatba az amerikai márka, de a nehézkes bemutatkozó idényt követően megvonták a technikai támogatást a programtól, az Arena Motorsport pedig kénytelen volt bezárni nemzetközi részlegét. Marcello Lotti, a WTCC első embere most a Motorsport-Total-nak is megerősítette, hogy van esély a márka visszatérésére.
“Igyekszünk találni egy megoldást. Valóban van egy projekt, mely egyben átvenné az egész csomagot, és újból versenyeztetné a WTCC-ben. Hogy ez mennyiben fog megvalósulni, azt majd meglátjuk”- mondta Lotti az MST-nek.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
Mint mindig, most is a költségvetés előteremtése az egyik legfontosabb feltétele a Focus-ok visszatérésének.
“Remélem sikerül valahogy nyélbe ütniük az üzletet az új támogatóikkal, és hamarosan újra láthatjuk őket a bajnokságban. A Ford technikai segítséget is hajlandó adni, rajtuk nem fog múlni.”
A WorldTouringCars más forrásokból úgy értesült, a marrakeshi hétvégén történt egyeztetések után még egy lépéssel közelebb jutott az új Ford program a megvalósuláshoz. A szlovákiai visszatérés jelenleg esélytelennek tűnik, lévén, hogy a csapatnak több idő kell az autó megismerésére és tesztelésére, de egy későbbi csatlakozás biztosra vehető.
Fotó: WTCC Media
Fordította: Lacah
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00