Salzburgban a Wiechers csapat története legnagyobb sikerét élhette át, miután a szemfüles Stefano D'Aste az utolsó kanyarban megelőzte Tom Coronelt és Rob Huffot, hogy megszerezze saját és az istálló első WTCC-s futamgyőzelmét. Mindenki boldogan ünnepelt, még a csapattulajdonos is, igaz, ő valahol máshol.
"Sajnos nem lehettem ott Salzburgban, amikor Stefano a Wiechers csapat történetének legnagyobb sikerét érte el. Csodálatosan reagált az utolsó kanyarban! Szeretnék ezúton is köszönetet mondani a mi nagyszerű pilótánknak és csapatunknak" - nyilatkozta Wolfgang Kruse a Motorsport-Totalnak.
"Egy fantasztikus és egyben történelmi nap volt; egy problémás, de mégis eredményes hétvége. Nagy köszönet a partnereinknek és a szponzorainknak. Az első versenyen történt baleset után a szerelőink őrülten nagyot alakítottak, amikor helyrehozták a BMW-t. A második futam utolsó két-három köre pedig egyszerűen lélegzetelállító volt" - tette hozzá Dominik Greiner, a Wiechers csapatmenedzsere.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
Stefano D'Aste élete 141. WTCC-s futamán szerezte meg első győzelmét. Az olasz 2004-ben komolyabb eredmények nélkül kezdte meg túraautós pályafutását a Proteam csapatnál. 2006-ig ment az olaszoknál, 2007-re pedig jelenlegi kenyéradójához, a Wiechershez igazolt, ahol egyből privát bajnok lett. Azóta kétszer is visszatért a Proteamhez; 2011 közepe óta áll újra a németek alkalmazásában.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22