Arg_r2_sajtaj

Fotó: Eurosport

A José María Lopez fantasztikus győzelmét hozó második futam után is kikérték az első három helyezett véleményét a versenyen történtekről.
"Egyszerre boldog és ideges is voltam, hogy a pole-ból rajtolhatok, tudtam, hogy nem lesz könnyű. Biztos voltam benne, hogy a legjobb tudásomra lesz szükségem, de miután megnyertem a bemelegítő edzést, tudtam, hogy az autóm elég jó ahhoz, hogy felvegyem a harcot. Az első futamon is gyors voltam, úgyhogy arra gondoltam, talán megnyerhetem a másodikat. Egy BMW-t vezetve a legjobb pillanat a rajt, és sikerült is új gumin némi előnyt kiharcolnom az első körökben. Ám amikor láttam Mullert közeledni, arra gondoltam, bajban vagyok. Aztán egyszer csak eltűnt mögülem, és akkor kezdtem hinni benne, hogy sikerülhet. Nagyon boldog vagyok, egyáltalán nem számítottam, hogy ilyen erős versenyzők ellen sikerülhet. Egy álmom vált valóra" - mondta a bemutatkozó hétvégéjén győztes José María Lopez.
WTCR
Boldizs Bence a Cupránál kétszer erősebb GT-autót próbálhatott ki
16 ÓRÁJA
"Szombaton egy elektronikai problémával küzdöttük, és ezt próbáltuk megoldani vasárnap reggel is. A motor és az autó mindkét versenyen erős volt, de sosem könnyű a Chevrolet-k ellen harcolni, mert elképesztően jók az egyenesben. Jól sikerült a rajtom, és két kör után külső íven megpróbáltam megelőzni Nykjaert, de túl optimista voltam, és veszítettem két-három helyezést. Igyekeztem visszakapaszkodni, és a Tiago valamint Muller között történt eset után második lettem" - mesélte Gabriele Tarquini.
"Remek dolog egy hétvégén mindkét versenyen dobogóra állni. Boldog vagyok, mert Argentína előtt nyolcadik voltam az összetettben, de most biztosan előreléptem pár helyezést  (valójában egy pozíciót javított). Jó kis hétvége volt ez, végre a szerencse is mellém állt, úgyhogy elégedett vagyok. A többiek talán túl hamar akartak előrébb jutni, és nagyon mélyen fékeztek a kanyarokban, én viszont türelmes voltam, és vártam, hátha valaki ront. Nagyon boldog vagyok" - lelkendezett a harmadik helyen célba érő Pepe Oriola.
A Yokohama kupa értékelést ezúttal is Lopez nyerte.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51