Muller_chilton_nykjaer_porto

Fotó: Eurosport

A WTCC hivatalos honlapja közzétette mindkét futam első három helyezettjének nyilatkozatát. Az első verseny sajtótájékoztatón az alábbi gondolatokat osztották meg velünk a dobogós pilóták:
Yvan Muller – az első futam győztese:
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
2 ÓRA
”Nehéz verseny volt – főleg a hőmérsékleti viszonyok miatt. Nem könnyű hibamentesen vezetni, miközben az autóban 65-70 fokos hőség van. Meg kellet próbálnunk elkerülni a fékek túlmelegedését, de a guminyomás is hajlamos volt felszökni; azt hiszem, a verseny vége felé mindannyian küzdöttünk ezzel. Az volt a célom, hogy kezdettől fogva kíméljem a technikát és ez kifizetődőnek bizonyult. Az utolsó három-négy körben azonban egészen felkeményedett a fékem és egyre erősebben kellett taposnom, hogy megfelelően működjön."
"Tom (Chilton) és köztem nincs csapatutasítás, de mivel egyforma autóval megyünk, tudtam, hogy nehéz lesz megelőznie. Ugyanazokat az előnyöket élvezzük és a hátrányaink is ugyanazok. Ahol én gyors vagyok, ott ő is az, ahol pedig lassú vagyok, ott ő is lassú – így pedig nehéz előzni, főleg a maihoz hasonló karakterisztikájú pályákon.”
Tom Chilton – második helyezett az első futamon:
„Nagyon szoros küzdelem volt – egy darabig szó szerint Yvan kipufogójának füstjét kellett szagolnom, de nem tehettem semmit, mert azonos autóval megyünk és a legkevésbé kockázatos manőver is azt eredményezhette volna, hogy mindketten kiesünk. Egyik körben elkövettem egy kisebb hibát és Michel (Nykjaer) egészen közel került hozzám, de ezen a pályán kevés a hely ahhoz, hogy simán elmenjen mellettem. Annak ellenére, hogy előzésre nincs túl sok lehetőség, nagyon szeretek itt versenyezni, ahol minden hibátlanul teljesített kör értékes a végeredmény szempontjából.”
Michel Nykjaer – harmadik helyezett az első futamon, a Yokohama Trophy győztese:
„Tökéletes versenyt futottunk. A csapat ismét remek munkát végzett, nagyon boldogak vagyunk. Ezen a pályán nagyon nehéz előzni: egyszer megpróbáltam elmenni Tom (Chilton) mellett, de egyszerűen túl kockázatos lett volna. Amikor láttam, hogy Gabriele (Tarquini) problémákkal küzd mögöttem, tudtam, hogy komoly értéke lesz a megszerzett pontjaimnak – érdemes volt ma reggel bejönnöm dolgozni! Igaz, hogy több alkalommal egészen közel kerültem Tomhoz, de nem akartam megkockáztatni, hogy esetleg pontok nélkül zárjam a futamot. Ha lett volna esélyem rá, megelőztem volna, de nem így alakult."
Fotó: WTCC Media
Írta: Major Zoltán
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00