A tavalyi év nem csak a koronavírus miatt volt rendkívüli a Cupra Racing számára, hanem mert pont erre a nagyon furcsa időszakra esett a márka új TCR autójának bemutatkozása.


A Cupra León Competición névre keresztelt autó a hírek szerint technikai fejlettségben is felveszi a versenyt a második generációs TCR-gépekkel, és ezt jól mutatja, hogy a jóval kisebb darabszám ellenére is a márka győzelmeinek egynegyedét már ezzel a modellel értékel ez ügyfelek (36-ból 9). 
Ehhez a Zengő Motorsport is hozzájárult. A magyar csapat három új Cuprát indított a WTCR-ben, és a kezdeti nehézségek után Mikel Azcona az élmenők állandó ellenfele lett, sőt, a Motorland Aragonon futamot is nyert.
WTCR
Súlyos balesetbe került a Vila Realból hazafelé tartó Zengő Motorsport
TEGNAP 09:00
"A Zengő Motorsport a Cuprát választotta a Túraautó Világkupán, amely a műfaj legfontosabb bajnoksága. Az elején kihívásokba ütköztek, részben az új modell, részben az új gumi, részben pedig az előszezoni tesztek hiánya miatt, ám a Cupra León Competición végül megszerezte első győzelmét a Motorland Aragonon Mikel Azconának köszönhetően. A spanyol ráadásul úgy érkezett meg az év utolsó versenyére, hogy még volt esélye a bajnoki címre, de végül hetedik lett"
- olvasható a csapat rövid értékelése a Cupra közleményében.
A spanyol márka műszaki főnöke szerint hiába nyomta rá a bélyegét a koronavírus 2020-ra, nekik inkább az új TCR-autó sikerei miatt lesz emlékezetes a mögöttünk hagyott szezon.
"2020 sajnos egy olyan év lesz, amire a koronavírus járvány miatt fogunk emlékezni... de ezen túl azok a sikerek is megmaradnak bennünk, amiket a csapatainkkal együtt elértünk"
- mondta Xavi Serra. 

Azcona-karoussel-cupra.jpg

Fotó: Eurosport

"Hónapokon keresztül távol kellett maradnunk a versenypályáktól, nem utazhattunk el versenyekre, de a Cupránál az idő alatt sem állt meg az élet. A körülmények ellenére legyártottunk és eladtunk 20 darabot az új Cupra León Competiciónból, folytattuk a jövő projektjeit: az Extreme E-t illetve az e-Racer fejlesztését, kapcsolatot tartottunk az ügyfeleinkkel és virtuálisan is versenyeztünk."
"A Cupra León Competición néhány héttel a bemutatkozása után máris túlszárnyalta az elvárásainkat egy emlékezetes győzelemmel Mugellóban, a TCR Italy-ban. Ennek végül egyéni és csapatbajnoki cím lett a vége."
"Ezek, illetve a TCR Skandináviában valamint a WTCR-ben elért eredmények a legjobb bizonyítékok arra, milyen lehetőségek rejlenek még a családunk új tagjában. Biztosak vagyunk benne, hogy 2021-ben sok örömöt okoz majd nekünk."
A Cupra Racing 2021-es prioritásai között tehát ott van a Cupra León Competición (remélhetőleg ebben a Zengő Motorsportnak is lesz szerepe). Ezen kívül az Extreme E (Mattias Ekströmmel és Claudia Hürtgennel) és az elektromos TCR szerepel még a tervek között. 
Utóbbinál végeztek a közös hajtás és akkumulátor integrációjával, és már csak az utolsó megbízhatósági teszt van hátra 2021 elején. 
Vila Real
Magyar örömünnep a WTCR-ben a kettős Vila Real-i győzelem után
TEGNAP 15:39
Vila Real
Zengő Motorsportos versenyző nyerte a WTCR történetének 100. futamát, Tassi Attila második lett
03/07/2022 19:37