Loeb_muller_lopez

Fotó: Eurosport

Bár a Citroen Racing két gyakorlatilag újonc versenyzőt is szerződtetett a 2014-es WTCC szezonra (José Maria Lopez és Sebastien Loeb), valójában mindhárom pilótájuk rendelkezik tapasztalattal a Hungaroringről.
Yvan Muller eddig valamennyi magyarországi WTCC futamon ott volt, hármat meg is nyert közülük, így magasan ő számít a legrutinosabb pilótának a három közül, már ami a helyismeret illeti. Ám bármilyen meglepő, Lopez és Loeb számára sem ismeretlen a Hungaroring.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
„Egy keveset már mentem ezen a pályán, egyszer néhány éve egy F3000-es géppel, tavaly nyáron pedig a C-Elysée WTCC-vel. Gyakorlatilag az volt az autó fejlesztési munkálatainak kezdete. Elég szűk pálya, sok technikás kanyarral, tetszik is nekem, de nem tudom, mennyi lehetőségem lesz előzni” - mondta a pályáról a kilencszeres ralivilágbajnok.
José Maria Lopez még nála is jobban áll, az argentin kiválóság már versenyen is szerepelt nálunk, ráadásul összesen négyen: 2005-ben és 2006-ban is indult a Ringen a GP2-es mezőny tagjaként.
„Utoljára 2006-ban jártam Budapesten, GP2-es versenyen. Nagyon kanyargós pálya, a gumik borzasztóan fognak szenvedni, erre az egész hétvége során nagyon kell figyelni, ez lesz mindennek a kulcsa, főleg ha nagyon felmelegedik a pálya” - fogalmazott a WTCC listavezetője.
Sok jó emléke egyébiránt nem lehet a Hungaroringről, hiszen négy futamából hármon kiesett, a negyediken pedig nyolcadik lett. 2006-ban a fordított rajtrácsnak köszönhetően a pole-ból rajtolhatott a második futamon, ám hat kör után kiesett.
A Citroen pilótái a pénteki tesztet megelőzően részt vesznek a május elsejei budapesti Nagy Futamon, ahol a C-Elysée is körözni fog a Duna parton kialakított pályán.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23