SEAT_tanulmany_3

Fotó: Eurosport

A spanyol Auto Sport magazin szerint a SEAT a Citroen beszállása miatt döntött úgy, hogy egyelőre nem épít WTCC-s autót a tavasszal bemutatott új León Cup Racerből, hanem inkább feléleszti a magyar pilóták körében is igen népszerű SEAT León Európa-kupát.
A magazin arra emlékezteti olvasóit, hogy amíg a francia márka háza tájáról bizonytalan hírek érkeztek a WTCC-s program kapcsán, addig a SEAT-nál elég sokat beszéltek az új autó építéséről. Ennek csúcsa az a pillanat volt, amikor bemutatták a León Cup Racert, egy WTCC hétvégén, Salzburgban.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
Júniusban azonban jött a fordulat, a Citroennél bejelentették, hogy 2014-ben gyári csapatot indítanak, majd Sebastien Loeb mellé leigazolták a négyszeres világbajnok Yvan Mullert, ami a hírek szerint nagyon nem ízlik a spanyoloknak.
Bizonyos szempontból érthető lenne egy ilyen reakció, a SEAT ugyanis eddig sem akart gyári alakulatot, inkább privát csapatoknak szerette volna bérbe adni az új Leónokat. Ebben a konstrukcióban viszont nehéz lenne felvenni a versenyt a full-gyári Citroennel vagy a Hondával.
Ám ha azt nézzük, hogy éppen kóros autóhiányban szenved a WTCC, akkor nem biztos, hogy a legjobbkor fújt visszavonulót a SEAT. Ray Mallock meghirdetett hat új Chevyjére már most kb. kétszeres a túljelentkezés, gyakorlatilag az összes jelenlegi BMW-s és SEAT-os csapat ezekért áll sorba. Szigorúan a fotelből nézve szerintem el lehetett volna passzintani pár új Leónt 2014-re. Persze más "lábával" a csalánt... :)
Az Auto Sport szerint egyébként a következő hónapok valamelyikében jelentik be a SEAT márkakupás terveit, amely Németországra, Franciaországra, Olaszországra, Spanyolországra és Nagy-Britanniára terjed majd ki első körben. Az nem derül ki a cikkből, hogy ezekben az országokban rendezhetnek EK fordulót, vagy mindegyikben külön márkakupát szeretne-e a SEAT.
Az új kupás autót (akárcsak a régit) egy 2.0 literes turbós benzinmotor hajtja majd.
Fotó: SEAT Sport
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22