18866_Honda_unveils_Castrol_as_its_title_WTCC_sponsor

Fotó: Eurosport

A Honda ma hivatalosan bejelentette, hogy a világhírű kenőolaj-specialista, a Castrol lesz a gyári WTCC-csapat névadó szponzora a 2013-es túraautó-világbajnoki szezon során. A bejelentésre Torinóban, a sorozat hivatalos évkezdő médiaeseményén került sor, ahol az is kiderült, hogy az istálló Castrol Honda World Touring Car Team néven versenyez majd, az autók pedig látványos zöld-fehér-piros festést kapnak.
A Castrol mellett egy másik, szponzorációval kapcsolatos bejelentésre is sor került, az autóiparban nemzetközi hírnévnek örvendő Brose Grouppal is támogatói megállapodást kötött a Honda.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
Az autók 2013-as festése kiemeli majd az új Civic vonalait, s egyben magán hordozza a Castrol ismert színvilágát is. A Honda és a Castrol közötti szoros együttműködés jeleként a japán márka színei is megjelennek az autókon, akárcsak az olasz és a portugál zászló egyes motívumai, amelyek a J.A.S Motorsport, valamint a pilóták, azaz Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro nemzetiségére utalnak, és érdekes módon mind harmonizálnak egymással.
„Boldogok vagyunk, hogy a Castrol névadó szponzorként csatlakozott hozzánk. A Hondához hasonlóan a Castrol is nagy hagyományokkal rendelkezik a motorsportok terén, ami a miénkhez hasonló lelkesedéssel és elkötelezettséggel párosul. Nagyon várom már az együttműködésünk kezdetét, és hiszem, hogy 2013-ban elérhetjük az általunk kitűzött célokat” – mondta Alessandro Mariani, a Castrol Honda World Touring Car Team csapatfőnöke.
„A Civic új festése egyszerűen gyönyörű, biztos vagyok benne, hogy a nézőknek is tetszeni fog. Tudom, hogy rengeteget dolgoztak a dizájnon, amelybe az olasz zászló színei is belekerültek, úgyhogy ennél elégedettebb már nem is lehetnék” – véleményezte a festést a WTCC 2009-es világbajnoka, Gabriele Tarquini.
„Megtisztelő számomra, hogy a Castrol színeiben versenyezhetek, hiszen egy emblematikus márkáról van szó. Legalább ennyire örömmel tölt el, hogy a Brose, amely hosszú ideje támogatja a pályafutásomat, szintén csatlakozik a csapathoz. Akárcsak Gabriele, én is szeretném meghálálni a bizalmukat” – mondta a csapattárs, Tiago Monteiro.

18868_Honda_unveils_Castrol_as_its_title_WTCC_sponsor

Fotó: Eurosport

18867_Honda_unveils_Castrol_as_its_title_WTCC_sponsor

Fotó: Eurosport

Fotó Honda
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00