Kicsapta a biztosítékot a Campos Racingnél a második suzukai futamon történt baleset, és a felügyelőtestület arra adott válasza. Hugo Valente, a spanyol csapat pilótája körökön keresztül szépen tartotta a három Citroent, közvetlenül pedig Yvan Mullert. Féltáv környékén aztán a négyszeres világbajnok úgy érezte, honfitársa lecsúszik az ívről a hajtűben, így betolta mellé a C-Elysée orrát. A két autó viszont összeütközött, a Citroen kiforgatta Valente Chevrolet-ját, majd ment tovább a dolgára.
Miközben Muller befejezte a versenyt, és ötödikként intették le, addig Valente a csonkállvány eltörése miatt kénytelen volt feladni a második suzukai futamot, pedig ismét benne volt a pakliban egy erős befejezés.
A felügyelőtestület már a futam alatt jelezte, vizsgálja a baleset körülményeit, döntés viszont csak órákkal a leintés után született: Yvan Muller gondatlan viselkedés miatt hivatalos figyelmeztetésben részesült. A Campos Racing vezetése ezt elfogadhatatlannak tartja, és változást sürget a felügyelőtestület összetétele kapcsán.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
20 ÓRA
"A legnagyobb probléma, hogy nincsenek állandó felügyelők a WTCC-ben, pedig erre lenne szükség ahhoz, hogy következetes döntések szülessenek. Láttunk már olyat, hogy egy másik pályán valaki más hasonlót művelt, mint most Yvan, és áthajtásos büntetést kapott érte. Ezért nem értjük, ezúttal miért nem így döntöttek. De legalább az első futamon összejött egy jó eredmény Hugonak" - idézi Joan Orúst, a Campos csapatfőnökét az Autosport magazin."A második versenyen tényleg szélesen kezdte a visszafordítót, de csak azért, mert ez volt számára a normális ív, hiszen rendelkezett némi előnnyel. Ráadásul abban a kanyarban gyakorlatilag lehetetlen előzni. Érzésem szerint Yvan úgy vezetett, mint egy fiatal kezdő, vagy mint valaki, aki a bajnoki címért harcol" - folytatta Orús.
A leintés után a brit magazin újságírója a négyszeres világbajnokot is megkérdezte, aki vétlen pöckölésnek nevezte az esetet, és elég lehangoltan nyilatkozott a suzukai fordulóról.
"Ez a hétvége tökéletesen összefoglalja az egész szezonomat, amelyben krónikus szerencsehiányom van. A második futamon jól rajtoltam, aztán viszont kicsit beszorultam Hugo Valente mögé. Nem volt könnyű megelőzni őt, megpróbáltam támadni, de vége egy véletlen koccanás lett" - fogalmazott Muller.
Orús a jövőről is ejtett néhány szót, és elárulta, szeretné megtartani a Valente - Dusan Borkovic párost 2015-re is. A szerb autója a csapat tulajdonában, a francia viszont maga rendelkezik az általa vezetett Chevrolet Cruze-zal. Valente neve egyébként nemrégiben a Citroen várható új szatellitcsapata, a Sebastien Loeb Racing kapcsán is felmerült.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22