Citroen_c_elysee

Fotó: Eurosport

A Citroen ma hivatalosan is nyilvánosságra hozta, hogy a C-Elysée modell lesz a jövőre bemutatkozó S2000-es WTCC autójuk alapja. Az elmúlt napok során már az első tesztkilométereket is megtette az új technika, a végleges változatot viszont csak szeptemberben, a  frankfurti autókiállításon mutatják be.
"Azért a C-Elysée modellre esett a választásunk, mert elkötelezettek vagyunk, hogy a versenyprogramunkkal aktívan támogassuk a kereskedelmi háttér fejlődését. A latin-amerikai, marokkói, kínai és oroszországi futamoknak köszönhetően a WTCC egy igazán globális naptárral rendelkezik, és ez lehetőséget ad arra, hogy C-Elysée - amely fejlődésünk egyik motorja - nagy számú motorsport rajongótábor előtt versenyezzen" - mondta Frédéric Banzet, a Citroen ügyvezetője.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Szigorúan műszaki irányból nézve a háromfülkés kasztni ideális választás az aerodinamika szempontjából. A C-Elysée ezért tökéletesen megfelelő. Emellett az is előny, hogy meglehetősen könnyen helyezhetünk el rajta kiegészítő elemeket. Mivel ez az első pályaautónk, folyamatosan fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy sikerült-e jó döntéseket hoznunk, de ettől izgalmas ez a kihívás" - tette hozzá Xavier Mestelan Pinon, a Citroen Racing technikai igazgatója.
Íme egy videó Loeb és a C-Elysée egyik első tesztjéről.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21